Ο δημιουργός της Apivita Νίκος Κουτσιανάς: Με παγκόσμιο χρέος 313 τρισ. δολ., καταλήγουμε σε ακαθάριστο εισόδημα 105 τρισ.! Καταστρέφουμε τον πλανήτη

Η αντιμετώπιση των προκλήσεων του σήμερα απαιτεί ολοκληρωμένες προσεγγίσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας

Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και προχωράει στα τυφλά. Με ένα παγκόσμιο χρέος 313 τρισ. δολαρίων, με ακαθάριστο παγκόσμιο εισόδημα 105 τρισ. δολάρια.

Ζούμε σε έναν πλανήτη που καταστρέφεται συνεχώς.

Εισπράττουμε από τον πλανήτη 125 τρισ. δολάρια και του επιστρέφουμε 660 δισ.

Η κλιματική αλλαγή σε όλο τον κόσμο είναι ορατή. Η θερμοκρασία της Γης, σύμφωνα με τα στοιχεία της διακρατικής επιτροπής για το περιβάλλον, αναμένεται έως το 2030 να ανέβει κατά 1,5 βαθμό, που σημαίνει πλήρη καταστροφή των κοραλοειδών, των ψαριών και όλων των αγρωστωδών.

Ζούμε σε έναν κόσμο που η απληστία είναι στάση ζωής. Ζούμε σε έναν κόσμο που επικρατεί το εγώ και όχι το εμείς.

Ζούμε σε έναν κόσμο που επικρατεί η κανονικότητα, δηλαδή να καταναλώσουμε σε αντίθεση με το φυσικό, δηλ. αυτά που μας διδάσκει η φύση, που είναι η αγάπη, η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία, η συμβίωση και η συνύπαρξη.

Ζούμε σε έναν κόσμο που η επιχειρηματικότητα βάζει το κέρδος πάνω από την ευθύνη και είμαστε απλώς υπεύθυνοι για το δικό μας όφελος.

Γράφει ο Νίκος Κουτσιανάς* στη naftemporiki.gr

Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και κινείται τυφλά προς τα εμπρός.

Το μέλλον της πολιτικής
Με αυτά  τα δεδομένα ποιο θα είναι το μέλλον της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και της κοινωνίας;

Η κατάσταση που περιγράφεται είναι πράγματι ανησυχητική και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση σε πολλά επίπεδα της κοινωνίας.

Ας εξετάσουμε πιθανές εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς:

Πολιτική και Κοινωνικό Περιεχόμενο: Η πολιτική και το κοινωνικό περιεχόμενο να εστιαστούν σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι κυβερνήσεις να υιοθετήσουν πολιτικές που να προστατεύουν το περιβάλλον και να προωθούν την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιχειρηματικότητα και Οικονομία: Η επιχειρηματικότητα και η οικονομία να αλλάξουν προς μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση. Οι επιχειρήσεις να επενδύουν σε καινοτομία, βιώσιμες πρακτικές και κοινωνική ευθύνη και να έχουν καλύτερες προοπτικές επιτυχίας σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Παιδεία και Ευαισθητοποίηση: Η Παιδεία και η ευαισθητοποίηση να αυξηθούν σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ευαισθητοποίησης του κοινού με μια ηθοπαιδεία του εμείς που θα ξεκινάει από τα νήπια.

Καινοτομία και Τεχνολογία: Η καινοτομία και η τεχνολογία να αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Οι νέες τεχνολογίες να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης των επιχειρήσεων.

Συνολικά, η αντιμετώπιση των προκλήσεων του σήμερα απαιτεί ολοκληρωμένες προσεγγίσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Η συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων, κοινωνικών οργανισμών και του ευρύτερου κοινού είναι κρίσιμη για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Απαιτεί πάνω απ’ όλα παγκόσμια συνεννόηση και συνεργασία στην ρήση του Ομήρου

#Ισχύς εν τη ενώσει#  όπως μας δίδαξε 8.000 χρόνια πριν.

*Founder SYMBEEOSIS, Founder APIVITA

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ