Vintage pic: Ο Αλέκος Αλεξανδράκης μαζί με την Αλίκη Γεωργούλη πετούν χαρταετό - Θυμάστε την ταινία;

Στο φινάλε ...

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα (Καθαρά Δευτέρα) και την επίσημη έναρξη της Σαρακοστής η Έλενα Μακρή έφερε στο φως της δημοσιότητας μία vintage φωτογραφία.

Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο κλικ με πρωταγωνιστές τον Αλέκο Αλεξανδράκη και την Αλίκη Γεωργούλη.

Καλή Σαρακοστή: Μια νοσταλγική εικόνα από την σκηνή του χαρταετού στο φινάλε της κλασικής ταινίας «Συνοικία το Όνειρο» σε σκηνοθεσία του Αλέκου Αλεξανδράκη,
μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και πρωταγωνιστές τον ίδιο τον ηθοποιό, την Αλίκη Γεωργούλη τον Μάνο Κατράκη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Η ταινία του 1961 απέσπασε το Βραβείο φωτογραφίας και το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου στo Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1961, ωστόσο είχε πέσει θύμα της λογοκρισίας της εποχής και είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα για τον Αλεκο Αλεξανδράκη: 

«Είχε πολλές περιπέτειες αυτό το έργο. Η μοναδική ταινία που έκανα ως σκηνοθέτης και παραγωγός. 

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Όταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης παντρεύτηκε την Αλίκη Γεωργούλη - Δυνατός έρωτας & πάθος που άφησε ιστορία

Την πλήρωσα ακριβά. Ό,τι χρήματα είχα μαζέψει από τις προηγούμενες ταινίες, τα έβαλα για να κάνω το «Συνοικία το όνειρο». Ήθελα να πω πράγματα» θα έλεγε ο Αλέκος Αλεξανδράκης για την ταινία που σηματοδότησε και τον χωρισμό του από την Αλίκη Γεωργούλη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ