1950: Έτσι ήταν το μικροσκοπικό αυτοκίνητο Isetta της BMW, σαν προάγγελος του Smart – Δείτε φωτό

Μονοκύλινδρο, είχε κατανάλωση 3 λίτρα στα 100χλμ, πούλησε πάνω από 161.000 οχήματα και είχε σχήμα... αβγού

Το Isetta είναι ένα μικροαυτοκίνητο ιταλικής σχεδίασης που κατασκευάστηκε με άδεια σε πολλές διαφορετικές χώρες, όπως η Αργεντινή, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Λόγω του σχήματος του αυγού και των παραθύρων που μοιάζουν με φυσαλίδες, έγινε γνωστό ως αυτοκίνητο με φούσκες, ένα όνομα που δόθηκε επίσης σε άλλα παρόμοια οχήματα.

Το 1955, η BMW Isetta έγινε το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο που πέτυχε κατανάλωση καυσίμου 3 L/100 km (94 mpg‑imp, 78 mpg‑US). Ήταν το μονοκύλινδρο αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, με 161.728 πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Vintage: H Isetta ήταν το μικρότερο και πιο cool αυτοκίνητο στον κόσμο - Μαζί με τον «σκαραβαίο» & το «500αράκι»

Αρχικά κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία Iso SpA, το όνομα Isetta είναι η ιταλική υποκοριστική μορφή του Iso, που σημαίνει «μικρό Iso».

Διαβάστε ακόμα: Microlino: Ένα μικροσκοπικό, ηλεκτρικό αμάξι το οποίο θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του στους δρόμους της Ευρώπης (Φωτό)

Δείτε περισσότερες φωτό στο vintag.es

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ