Αιματοκύλισμα στην Μόσχα: 143 οι νεκροί & και ακόμα ανασύρονται πτώματα – 11 συλλήψεις - Η Ρωσική Ομοσπονδία κατηγορεί την Ουκρανία (βίντεο)

Το Ισλάμ έχει αναλάβει ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση 

Χθες το βράδυ έγινε αποτρόπαια και θανατηφόρα επίθεση στο κέντρο της Μόσχας σε συναυλιακό χώρο.

Έχουν συλληφθεί 11 ύποπτοι με καταγωγή από το Τατζικιστάν.

Το ισλαμικό κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.

Οι νεκροί πλέον είναι 143, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.

Ωστόσο η Ρωσική Ομοσπονδία κατηγορεί την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν για το μακελειό στη Μόσχα, σκόπευαν να διαφύγουν στην Ουκρανία και είχαν επαφές με το Κίεβο, ήρθε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας.

Το Κέντρο για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης (CPD) του Συμβουλίου ανέφερε πως η επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Κρασνογκόρσκ, στα προάστια της Μόσχας, μπορεί να είναι μια επιχείρηση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών για να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν έτσι μια σειρά από νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Η τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα μπορεί να είναι μια επιχείρηση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών για να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν ένα νέο κύμα επιθέσεων. Οι κατηγορίες εναντίον της Ουκρανίας που προέρχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία επιβεβαιώνουν ήδη αυτή την εκδοχή», αναφέρει το μήνυμα της υπηρεσίας στο Telegram.

«Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας έχει ήδη δηλώσει ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Κρασνογκόρσκ είναι μια σκόπιμη πρόκληση των ειδικών υπηρεσιών του Πούτιν, για την οποία η διεθνής κοινότητα είχε προειδοποιήσει», τόνισε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στα συντρίμμια της αίθουσας συναυλιών, που βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης την οποία ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, θα πάρουν αρκετές ημέρες, ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας.

«Οι διασώστες εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στον χώρο (…) Άλλα 20 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Αντρέι Βορόμπιοφ, λίγο αφότου ο απολογισμός ανήλθε σε 143 νεκρούς.

«Έχει καθοριστεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών όπου βρίσκονταν θεατές», μεταξύ των οποίων υπάρχουν τραυματίες, ανέφερε οι ερευνητές στο Telegram, προσθέτοντας πως κατέσχεσαν «αυτόματα όπλα» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την επίθεση.

Διαβάστε ακόμα: Μακελειό στη Ρωσία με 62 νεκρούς και 146 τραυματίες: Οι τζιχαντιστές βύθισαν στο πένθος τη Μόσχα – Το χρονικό της επίθεσης (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ