Μόσχα: Σοκαριστικό βίντεο με έναν από τους συλληφθέντες – «Μου υποσχέθηκαν 1.000.000 ρούβλια για να σκοτώσω αδιακρίτως»

Οι Ρώσοι επιμένουν πως η τρομοκρατική επίθεση είναι ενέργεια των Ουκρανών

Στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν διαρρεύσει βίντεο με τους βασικούς ύποπτους που έχουν συλληφθεί για την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στην Μόσχα.

Πιο συγκεκριμένα σε βίντεο φαίνεται ένας ύποπτος να τρέμει και να δηλώνει ότι άγνωστοι του υποσχέθηκαν μέσω Telegram μισό εκατομμύριο ρούβλια για να πυροβολήσει αδιακρίτως εναντίον των θεατών της συναυλίας.

H αρχισυντάκτρια του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμονιάν επιχειρεί να αποσυνδέσει το χθεσινοβραδινό χτύπημα από το ISIS, λέγοντας πως «γνωρίζουμε ήδη τα ονόματα των δραστών, έχουμε δει τα πρόσωπά τους και μάθει για όσα "κελαηδούν" κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αμέσως γίνεται φανερό γιατί χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εν χορώ ότι πρόκειται για χτύπημα του ISIS. Δεν πρόκειται για το ISIS και οι δράστες επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να πειστεί η ηλίθια παγκόσμια κοινότητα».

Διαβάστε ακόμα: Αιματοκύλισμα στην Μόσχα: 143 οι νεκροί & και ακόμα ανασύρονται πτώματα – 11 συλλήψεις - Η Ρωσική Ομοσπονδία κατηγορεί την Ουκρανία (βίντεο)

Και συνεχίζει η αρχισυντάκτρια του Russia Today, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι ISIS. Αυτοί είναι Ουκρανοί. Πρόκειται για μια καλά συντονισμένη ομάδα αρκετών άλλων»

Ο ύποπτος που εμφανίζεται στο βίντεο δηλώνει πως αυτοί που τον στρατολόγησαν, του έταξαν μισό εκατομμύριο ρούβλια για να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονταν στην αίθουσα του συναυλιακού χώρου, ενώ είχε φροντίσει να πάρει προκαταβολικά - μέσω τραπεζικής κάρτας - τα μισά από αυτά. Όταν ρωτήθηκε για την τραπεζική κάρτα, είπε πως την έχασε κάπου στο δάσος, όταν προσπάθησε να διαφύγει, ενώ όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει τα άτομα που τον στρατολόγησαν, είπε πως δέχτηκε κάποιες ανώνυμες πληροφορίες μέσω Telegram για το σημείο στο οποίο θα έβρισκε τα όπλα. 

Τα ρωσικά μέσα έδωσαν, στο μεταξύ, στη δημοσιότητα το βίντεο κι άλλου συλληφθέντος για τη συμμετοχή στο μακελειό στα περίχωρα της Μόσχας. Ο συγκεκριμένος, που χαρακτηρίζεται μάλιστα «ηγετικό στέλεχος της επίθεσης», φέρεται να είπε πως «ζούσαμε σε ξενώνα με άλλους μετανάστες από το Τατζικιστάν. Δεν μπορούσα να βρω δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε κάποιος που ονομάζεται Abdula μου έστειλε μήνυμα και μου πρότεινε να σκοτώσω ανθρώπους για χρήματα».

Διαβάστε ακόμα: Μακελειό στη Ρωσία με 62 νεκρούς και 146 τραυματίες: Οι τζιχαντιστές βύθισαν στο πένθος τη Μόσχα – Το χρονικό της επίθεσης (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ