Ρωσία: Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα για τα 143 αδικοχαμένα θύματα του Crocus City Hall – «Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους» (βίντεο)

«Crocus City Hall. 22/03/2024. Πενθούμε…»

Άντρες με στολές παραλλαγής εισέβαλαν την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του πλήθους με αυτόματα όπλα και έριξαν εύφλεκτο υλικό προκαλώντας πυρκαγιά στον χώρο.

Δεν έχει ξαναγίνει τόσο αιματηρή και θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό έδαφος για τουλάχιστον είκοσι χρόνια.

Η σημερινή μέρα κηρύσσεται ως μέρα εθνικού πένθους προς τιμήν των 143 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης που συνέβη σε συναυλιακό χώρο προχθές το βράδυ.

Διαβάστε ακόμα: Μόσχα: Σοκαριστικό βίντεο με έναν από τους συλληφθέντες – «Μου υποσχέθηκαν 1.000.000 ρούβλια για να σκοτώσω αδιακρίτως»

Να υπενθυμίσουμε ότι οι βαριά τραυματίες είναι παραπάνω από 60.

Την ευθύνη έχει ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχοντας ανεβάσει μάλιστα σοκαριστικά βίντεο.

«Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία», μετέδωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24.

Αυτό πρόβαλε πλάνα από τεράστιο ψηφιακό πάνελ που έχει τοποθετηθεί σε τοίχο της αίθουσας συναυλιών που δέχθηκε την επίθεση, το οποίο δείχνει ένα κερί σε μαύρο φόντο και στο οποίο αναγράφεται: «Crocus City Hall. 22/03/2024. Πενθούμε…».

Διαβάστε ακόμα: ISIS: Στην δημοσιότητα ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα της επίθεσης – Ο Πούτιν συνεχίζει να θεωρεί υπεύθυνη την Ουκρανία – Όσα λέει ο Λευκός Οίκος (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ