Made in Greece ο fashion designer Νίκος Αλιάζης - Μόλις 31 ετών ο "μόδιστρος" από την Ζάκυνθο δημιουργεί custom ρούχα για απαιτητικές γυναίκες (φωτό)

"Ραμμένα και κομμένα" στα μέτρα τους!

Είναι μερικοί άνθρωποι, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση!

Από μικρή ηλικία έχουν στόχους, όραμα και όρεξη να υλοποιήσουν το όνειρο τους.

Μία τέτοια προσωπικότητα είναι και ο Νίκος Αλιάζης!

Ο σχεδιαστής που έδωσε μία άλλη οπτική στο χώρο της μόδας.

Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο.

Έχει σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο τμήμα “Fashion Design & Construction” στη σχολή μόδας Pansik

Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος «Κοινωνιολογίας - Εγκληματολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος «Μονωδία και Μελόδραμα» του Ωδείου Δημήτρη Μητρόπουλου.

Νίκος Αλιάζης: Ένας σύγχρονος σχεδιαστής που φέρνει την ελπίδα

Ο Νίκος ίδρυσε το brand του το 2019, αφού ολοκλήρωσε μια πρακτική άσκηση στο τμήμα σχεδιασμού του οίκου μόδας Roberto Cavalli στην Ιταλία.

Πρόκειται για ένα brand γυναικείας ένδυσης (με μία σειρά ready-to-wear και custom made νυφικά).

Δουλεύει "δίπλα-δίπλα" με τις πελάτισσές του, σχεδιάζοντας κάθε φόρεμα από την αρχή, σχολαστικά και με αφοσίωση.

Οι συλλογές του προσφέρουν στις γυναίκες ένα αξεπέραστο επίπεδο ποιότητας και δεξιοτεχνίας.

Τα στυλ κάθε δημιουργίας του κυμαίνονται από τον μινιμαλισμό της μόδας έως τα περίπλοκα και λεπτομερή σχέδια χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υφάσματα υψηλής ραπτικής που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Ο 31χρονος σχεδιάζει κάθε φόρεμα υψηλής ραπτικής εμπνευσμένο από έναν μύθο ή ένα παραμύθι και κάθε συλλογή είναι πιστή στο moto της ετικέτας και στην δημιουργία μιας μεγάλης ιστορίας μέσω της έμπειρης ραπτικής.

Παράλληλα, τον ανακάλυψε το Fashion TV και του ζήτησε να προβάλει την καμπάνια του. Επίσης, πραγματοποίησε μια digital επίδειξη μόδας, η οποία προβλήθηκε στο FF Channel, το μεγαλύτερο κανάλι αναμετάδοσης επιδείξεων μόδας στο YouTube.

Μεγάλο μέρος της δουλειάς του παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Greece's Next Top Model. Ταυτόχρονα, από το 2017 διατηρεί ένα συμβουλευτικό site μόδας, το Paramano.gr, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νέα, ταλαντούχα παιδιά, που ασχολούνται με τη μόδα, να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε γνωστά περιοδικά του εξωτερικού όπως η Vogue Ιtaly και το L’officel , ενώ έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις για την πρωτοτυπία και την ποιότητα της συλλογής του. 

Η ΑFI (Action Finance Initiative) αποτέλεσε μόνο το σκαλί για να φτάσει στο κομμάτι της αυτό-απασχόλησης και να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση. Η επιμονή του και το ταλέντο, έδειχναν από την πρώτη στιγμή την επιτυχία του εγχειρήματος του. Πέρα από χρηματοδότηση, η ΑFI, πρόσφερε σημαντική βοήθεια στο κομμάτι του business plan του για να συντελέσει με ασφάλεια τα πρώτα του βήματα.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες δημιουργίες του εδώ: aliazis.com

Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια το eirinika είχε την χαρά να φιλοξενήσει τον Νίκο Αλιάζη και να μιλήσει μαζί του.

Αναλυτικά θα βρείτε την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει το 2018 εδώ: Αποκλ.: Made in Greece τα νυφικά του Nikos Aliazis – Ρομαντικά, μινιμαλιστικά, αέρινα , παραμυθένια – Τον αποθεώνουν ιταλική Vogue & το βρετανικό Drama (φώτο-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ