Πως είναι σήμερα η Catherine Deneuve; Την εντοπίσαμε στην αγαπημένη της Ρώμη να μιλάει για τον ερωτα της με τον αείμνηστο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι (βίντεο)

Η ντίβα του γαλλοϊταλικού σινεμά ...

Η ντίβα του γαλλοϊταλικού σινεμά, Catherina Deneuve (Κάθεριν Ντενέβ) μίλησε με αφορμή τη συμμετοχή της στο φιλμ που πραγματεύεται τη ζωή της συζύγου τού Ζακ Σιράκ.

Είπε μετρημένες κουβέντες για το ένδοξο παρελθόν, τον Μαστρογιάνι και το επίφοβο παρόν ...

Η παραμένουσα γοητευτική grande dame του γαλλικού κινηματογράφου μίλησε στην Corriere della Sera με αφορμή την προβολή στη Ρώμη, στο πλαίσιο αφιερώματος στο νέο γαλλικό σινεμά, της ταινίας «Bernadette» της Λεά Ντομενάκ, ενός φιλμ που πραγματεύεται τη ζωή της συζύγου του Σιράκ (η πραγματική Μπερναντέτ Σιράκ απεβίωσε το 2019). 

Διαβάστε ακόμη: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι σε Α' πρόσωπο: Ο βίαιος μέθυσος πατέρας, η φτωχολογιά & μετά το Χόλιγουντ, η Κατρίν Ντενέβ, η λάμψη

Δήλωσε απερίφραστα ότι της λείπει το κλασικό ιταλικό σινεμά, δηλαδή η σύμπραξη των Γάλλων σε εκατοντάδες ιταλικές ταινίες, καθώς «δεν υπάρχουν πλέον συμπαραγωγές και οι Γαλλίδες και Γάλλοι ηθοποιοί δεν εργάζονται εκεί».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το πώς νιώθει που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Μαστρογιάνι, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Κιάρα.

Διαβάστε ακόμη: 77 ετών η Κατρίν Ντενέβ- Οι μεγάλοι έρωτες της "Ωραίας της Ημέρας" & το περσινό εγκεφαλικό (φωτό - βίντεο)

Η απάντηση της Ντενέβ ήταν αφοπλιστική: «Για μένα δεν σημαίνει τίποτα, αφού ο Μαρτσέλο δεν ήταν 100 ετών». 

@toujoursdeneuve 🇫🇷🇮🇹FRENCH IN ITALY: Catherine Deneuve is interviewed in Rome about her role in Léa Domenach's "Bernadette" ("La Moglie del Presidente"), out in Italian cinemas on April 25, 2024 (available to stream on @ocstv in France) and about co-productions of Franco-Italian films which used to be frequent in the past (Marco Ferreri's "Liza," with Marcello Mastroianni) but are rare in the present time. Interviewed on April 8; aired on April 12, 2024. ©️RAI News, 2024 #CatherineDeneuve #Deneuve #LaDeneuve #Bernadette #2024 #rainews #Italy #Rome #FrancoItaliano #Actrice #FrenchActress #FrenchFilm #LamogliedelPresidente #Liza #MarcoFerreri #MarcelloMastroianni #Parisian #Legend #Cinema #Icon ♬ original sound - Toujoursdeneuve

Ερώτηση: «Βλέπετε ξανά τις ταινίες σας;»

Απάντηση: «Πέντε λεπτά, όταν τύχει να τις παίζει η τηλεόραση. Έχω πάντα πάρα πολλά πράγματα να κάνω».

Η Ντενέβ ήθελε να σχολιάσει και το παρόν.

«Σήμερα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, μπορούμε να μιλάμε μόνο για αριθμούς. Υπάρχουν άνθρωποι που επεξεργάζονται ανωνύμως οποιαδήποτε είδηση ​​στο ίντερνετ. Οπότε καλύτερα να μιλάς λιγότερο, να μη λες τίποτα». 

Κατόπιν αυτών, αναγκαστικώς η κουβέντα κατέληξε στα του φιλμ «Bernadette».

@toujoursdeneuve Catherine Deneuve is interviewed in Rome during the "Bernadette" ("La Moglie del Presidente") promotional visit to Rendezvous Cinema Francese festival on April 8, 2024. 🗣️ Italiano ©️RAI Movie, 2024 #CatherineDeneuve #Deneuve #LaDeneuve #Bernadette #2024 #LaMogliedelPresidente #LeaDomenach #Actrice #FrenchActress #FrenchCinema #Rome #Interview #Italy #RendezvousCinemaFrancese #Parisian #Legend #Cinema #Icon ♬ original sound - Toujoursdeneuve

Η Ντενέβ είπε ότι δεν είναι βιογραφία αλλά κωμωδία, διευκρινίζοντας ότι η ίδια απεχθάνεται τις φιλμικές βιογραφίες. Φυσικά υπάρχουν ρεαλιστικά στοιχεία στο έργο, όπως οι απιστίες του Σιράκ, η διαχείρισή τους από την Μπερναντέτ, ακόμα και η σπερμολογία περί σχέσης του Γάλλου προέδρου με την Ιταλίδα ντίβα Κλάουντια Καρντινάλε.

Διαβάστε ακόμη: Σπάνιες Vintage Pics - Happy Birthday Κατρίν Ντενέβ: - Η ωραία της ημέρας φανατική καπνίστρια σε πόζες με στυλ & γοητεία

Μάλιστα κάποια σκηνή περιγράφει το χάος που συνόδευσε τον θάνατο της βρετανίδας πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι, σε περίεργο τροχαίο, όταν όλοι έψαχναν τον Σιράκ και δεν τον εύρισκαν. «Ηταν μια φήμη. Αυτή [η Καρντινάλε] και ο Σιράκ ήταν πολύ καλοί φίλοι, αυτό είναι σίγουρο.

Η Μπερναντέτ πήρε κάποια μορφή κοινωνικής εκδίκησης για τις απιστίες του συζύγου της. Ο Σιράκ ήταν δυσκίνητη φιγούρα. Η Μπερναντέτ ήταν διακριτική, έξυπνη και ντροπαλή, δεν ένιωθε άνετα σε θεσμικό ρόλο. Ηταν μια κλασική γυναίκα, αλλά με δικό της τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Και υποστήριξε τον Σαρκοζί όταν ο Σιράκ τον κατηγορούσε». Δύο δεξιοί άνδρες, σχολίασε η Corriere, και αμέσως επιχείρησε «πολιτικά» ρωτώντας την Ντενέβ αν η Μπερναντέτ του φιλμ θυμίζει κάπως τη Μαρίν Λεπέν. 

Η απάντηση είχε νεύρο: «Τι φρικτό!… Οχι, απολύτως όχι! Η Μπερναντέτ ήταν συντηρητική, όμως δεν είχε καμία σχέση με τη Μαρίν Λεπέν». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ