«Ιησούς από την Ναζαρέτ»: Πως είναι σήμερα ο σπουδαίος ηθοποιός, Robert Powell που τον ενσάρκωσε – Η σχέση του με τον Charles Dickens (φωτό)

Κορυφαίος ηθοποιός θεάτρου!

Όλοι γνωρίζουμε τον Ρόμπερτ Πάουελ από τον κορυφαίο ρόλο του στην μίνι σειρά του του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του 1977.

Παρόλο που ως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει και άλλες ταινίες ή σειρές για την Ιησού, παραμένει ο διασημότερος ηθοποιός που τον έχει ενσαρκώσει.

Ο Πάουελ όμως, πέρα από τον ρόλο που τον έκανε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο, γνώρισε επιτυχία και αναγνώριση από τους κριτικούς για περισσότερα από 40 χρόνια, καθώς υπήρξε κι ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου.

Κάποιοι από τους ρόλους που διακρίθηκε είναι ο μυστικός πράκτορας Richard Hannay στην κινηματογραφική εκδοχή του 1978 του βιβλίου του John Buchan με τίτλο «The Thirty Nine Steps» και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο «Mahler» του Ken Russell.

Διαβάστε ακόμα: Ρόμπερτ Πάουελ: Στην Ελλάδα ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό στην ταινία «O Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (ΦΩΤΌ)

Ο 79χρονος ηθοποιός σπάνια εμφανίζεται δημόσια.

Ωστόσο, ο Πάουελ θα συμμετέχει τον Μάιο σε ένα αφιέρωμα στον Κάρολο Ντίκενς, που είναι κι ένας από τους αγαπημένους του Άγγλους συγγραφείς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάουελ θα παρουσιάσει στις 12 Μαΐου στο Beccles Public Hall & Theatre, τη συναρπαστική ζωή του Ντίκενς, μέσα από τα δικά του γραπτά και τις επιστολές του μαζί με εκείνες των φίλων και των συγχρόνων του.

Διαβάστε ακόμα: Απ' τον Willem Dafoe στον Joaquin Phoenix οι ωραιότεροι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού - Ποιοι ξέφυγαν από την "κατάρα"; (φώτο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ