Audrey Hepburn: Η πιο λαμπερή & συνάμα ταπεινή ηθοποιός των 50s – Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι 2 γάμοι & η αδυναμία στους γιούς της (φωτό & βίντεο)

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου".

Σαν σήμερα πριν από 95 χρόνια, γεννήθηκε η πιο όμορφη και λαμπερή Βρετανίδα ηθοποιός του Χόλιγουντ. 

Ο λόγος για την υπέροχη Όντρεϊ Χέπμπορν, μία από τις πλέον φημισμένες ηθοποιούς παγκοσμίως τον 20ό αιώνα. 

Βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνυ, Έμμυ και Γκράμι εμφανίστηκε σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου, του κινηματογράφου και σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, ενώ παραμένει ένα από τα λιγοστά άτομα που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα βραβεία. 

Το 1989 βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας των σπουδαιότερων γυναικών σταρ όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. 

Ας μην ξεχνάμε ότι αποτέλεσε για πολλά χρόνια σύμβολο της μόδας, καθώς το στιλ της ήταν παροιμιώδους κομψότητας, ενώ αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε ανθρωπιστικά έργα

Από το 1986 μέχρι τον θάνατό της υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για το έργο της.

Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς η θλιμμένη ματιά της, δεν ήταν ένα φυσικό χάρισμα, αλλά προϊόν μίας πολύ δύσκολης παιδικής ζωής, καθώς η Όντρεϊ Χέπμπορν γνώρισε από πρώτο χέρι τι θα πει πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, αλλά και απώλεια, όταν ο αγαπημένος της πατέρας την εγκατάλειψε, μαζί με τη μητέρα της, σε ηλικία έξι ετών. Μια τραυματική εμπειρία, καθώς ο πατέρας της δεν ήταν το πρότυπο που είχε στα παιδικά της μάτια, αλλά ένας αφοσιωμένος Χιτλερικός.

Δύο γάμοι, δύο παιδιά

Η Χέπμπορν έκανε δύο γάμους, πρώτα με τον Αμερικανό Μελ Φερέρ και κατόπιν με τον Ιταλό γιατρό Αντρέα Ντότι. Με τον καθένα τους απέκτησε από έναν γιο – τον Σον με τον Φερέρ το 1960, και τον Λούκα το 1970 από τον Ντότι. 

Η ηθοποιός συνάντησε τον Φερέρ σε ένα πάρτι. Τον είχε δει στην ταινία Λιλή και την αιχμαλώτισε η ερμηνεία του. Ο Φερέρ κατόπιν της έστειλε το σενάριο για το έργο Οντίν και η Χέπμπορν δέχτηκε τον ρόλο.

Οι πρόβες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 1954 και οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου. 

Διαβάστε ακόμα: Όντρεϊ Χέπμπορν: Από τα πλούτη στην τραυματική απώλεια - H «γοητεία, η αθωότητα, το ταλέντο» μιας πληγωμένης γυναίκας (φωτό & βίντεο)

Η Χέπμπορν υποστήριξε πως ήταν αχώριστοι και πολύ ευτυχισμένοι μαζί, παρά την εμμονή των σκανδαλοθηρικών εντύπων που προέβλεπαν πως ο γάμος θα είχε ημερομηνία λήξης. 

Να σημειωθεί ότι ο Φέρερ ήταν αρκετά χειριστικός και κυκλοθυμικός, ήθελε να έχει τον έλεγχο.

Η ηθοποιός είχε δύσκολές εγκυμοσύνες.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από τον πρώτο της γιό, τον Σον, με τον ηθοποιό είχε δύο αποβολές.

Ο γάμος της με τον Φερέρ κράτησε 14 χρόνια, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 1968. Σύμφωνα με τον γιο τους η Χέπμπορν διατήρησε τον γάμο για πάρα πολύ. Τα τελευταία χρόνια του γάμου, ο Φερέρ σύμφωνα με τις φήμες βρήκε ερωμένη, ενώ η Χέπμπορν ειπώθηκε πως είχε δεσμό με τον νεότερο συμπρωταγωνιστή της στο Δύο για τον δρόμο, Άλμπερτ Φίνεϊ.

Το 1969 γνώρισε τον Ιταλό ψυχίατρο Αντρέα Ντότι σε μια κρουαζιέρα και τον ερωτεύτηκε σε μια εκδρομή στην Ελλάδα.

Πίστευε πως θα αποκτούσε πολλά παιδιά, και ίσως πως θα σταματούσε να δουλεύει. Παντρεύτηκαν στις 18 Ιανουαρίου 1969. 

Αν και ο Ντότι αγαπούσε τη Χέπμπορν και ήταν συμπαθής στον Σον, διατηρούσε δεσμούς με νεότερες γυναίκες. 

Διαβάστε ακόμα: Το ωραιότερο νυφικό που είδατε ποτέ - το φόρεσε το ίνδαλμα Όντρει Χεμπορν στον γάμο της με τον Μελ Φέρερ το 1954 - δειτε φωτο

Παρόλα αυτά η ηθοποιός με τον γυναικά γιατρό απέκτησαν έναν γιό τον Λούκα.

Ο γάμος κράτησε 13 χρόνια και τελείωσε το 1982, όταν ο Σον και ο Λούκα ήταν αρκετά μεγάλοι για να τα καταφέρουν σε μια ζωή με μια ανύπαντρη μητέρα. 

Η Όντρει τους είχε τρομερή αδυναμία και φυσικά ήταν τα πάντα για εκείνη.

Πως πέθανε;

Την 1 Νοεμβρίου του 1992 ,οι γιατροί έκαναν λαπαροσκοπική επέμβαση και ανακάλυψαν καρκίνο στην περιοχή του εντέρου.

Είχε αναπτυχθεί αργά με το πέρασμα πολλών ετών, και κάνοντας μετάσταση δεν προξένησε όγκο, αλλά σαν λεπτό περίβλημα του λεπτού εντέρου. 

Οι γιατροί την εγχείρησαν και της έκαναν χημειοθεραπεία. Τα φάρμακα δεν ήταν αρκετά για να κάνουν τον πόνο να εξαφανιστεί, οπότε την 1 Δεκεμβρίου έκανε δεύτερη επέμβαση. 

Μετά από μια ώρα, ο γιατρός διέγνωσε πως ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί πάρα πολύ για να μπορέσει να αφαιρεθεί.

Η Όντρεϊ Χέπμπορν απεβίωσε στις 20 Ιανουαρίου 1993 στο σπίτι της, στο Tolochenaz της Ελβετίας και κηδεύτηκε εκεί. Ήταν μόλις εξήντα τριών ετών.

Διαβάστε ακόμα: Vintage σπάνια φωτό της Όντρεϊ Χέπμπορν: Εντυπωσιακή ομοιότητα με την Ξένια Καλογεροπούλου - Με Gregory Peck στη Ρώμη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ