Ρουκετοπόλεμος στη Χίο - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από το διάσημο έθιμο στου Βροντάδου

Πάσχα χωρίς ρουκετοπόλεμο στη Χίο δεν μπορεί να υπάρξει

Εκπληκτικές εικόνες από το Βροντάδου Χίου και τον Ρουκετοπόμενο που ξεκινά μία ώρα πριν από την Ανάσταση.

Το έθιμο που έχει κάνει διάσημο το Πάσχα στο νησί και έχει καλυφθεί μάλιστα ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση από διεθνή ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα: Made in Greece η Χίος στο Las Vegas: Με "άρωμα" Χόλυγουντ η φετινή μετάδοση του ρουκετοπόλεμου - Υπήρχε live κάλυψη από συνεργεία του εξωτερικού (βίντεο)


Ο αριθμός ρουκετών και φέτος ήταν μειωμένος- στο πλαίσιο του αυτοπεριορισμού των συνεργείων- κάτι άλλωστε που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο των θιγομένων κατοίκων.

Χίος: Εντυπωσιακός και φέτος, αλλά με ασφάλεια, ο ρουκετοπόλεμος του Βροντάδου [εικόνες-βίντεο]
Όπως προστάζει η παράδοση τα αντίπαλα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να λάβουν "θέσεις μάχης".

ρουκετοπολεμος Χιος

Μετά τις 8 το βράδυ, αφού προηγήθηκε το στήσιμο των ρουκετοσυρτών, τα συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των ενοριών αλλά και για να διαπιστωθεί ότι οι βολές δεν θα χτυπήσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη.

ρουκετοπολεμος Χιος

Όπως αναφέρει το politischios.gr, μόλις οι καμπάνες σήμαναν 11 το βράδυ, οι πρώτες μαζικές ρίψεις έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

ρουκετοπολεμος Χιος

 

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δύο παύσεις ρίψεων, η μία στις 22:45 για να προσέλθουν με ασφάλεια οι πιστοί στις ενορίες και άλλη μία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα για να αποχωρήσουν οι πιστοί.

Η συνέχεια το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, όπου Δήμος Χίου μαζί με εθελοντές θα μαζέψουν τα χιλιάδες ρουκετόξυλα από τις αυλές των σπιτιών και τους δρόμους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Ρουκετοπόλεμο του 2025.

ρουκετοπολεμος Χιος
Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν ενισχυμένα, με τον Δήμο να μοιράζει φορητούς πυροσβεστήρες και να τοποθετεί επιπλέον βρύσες περιμετρικά των εκκλησιών ενώ προχώρησε στην καθολική αντικατάσταση των συρμάτων που τοποθετούνται κάθε χρόνο για την προστασία σπιτιών και ενοριών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ