George Clooney: Ο καρδιοκατακτητής ηθοποιός που έγινε πατέρας στα 57 – Ο θυελλώδης έρωτας με την δυναμική & μάχιμη δικηγόρο Amal Alamuddin (φωτό & βίντεο)

Power couple!

αγαπημένος ηθοποιόςGeorge Clooney έχει γενέθλια σήμερα και κλείνει τα 62 και χρόνος του έχει «φερθεί» πολύ ωραία. 

Θα λέγαμε ότι μεγαλώνει «like a fine wine»!

Ο George Clooney γεννήθηκε στο Λέξινγκτον, Κεντάκι και έχει μικτές γερμανικές, ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες.

Οι προ-παππούδες και γιαγιάδες του, Nicholas Clooney και Bridget Byron, μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ιρλανδία. Η τέσσερις φορές προγιαγιά, Mary Ann Sparrow, ήταν η ετεροθαλής αδερφή της Nancy Hanks (η μητέρα του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν).

Πρώτη φορά εμφανίστηκε στον κινηματόγραφό το 1983 με την ταινία Grizzly II: The Predator, ωστόσο η πιο γνωστή ταινία του είναι σίγουρα η Συμμορία των 12.

Σε όλη την καριέρα του, ο Clooney έχει κερδίσει τρία Βραβεία Χρυσής Σφαίρας και δύο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το ένα το έλαβε ως καλύτερος ηθοποιός για την ταινία Syriana και το δεύτερο ως ένας εκ των παραγωγών της ταινίας Επιχείριση: Αργκώ. 

Για τον ρόλο του στην ταινία The Descendants, κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και προτάθηκε για Όσκαρ, Βραβείο Μπάφτα και δυο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών : Καλύτερος Πρωταγωνιστικός Ρόλος και Καλύτερη Ομάδα Ηθοποιών. Στις 11 Ιανουαρίου 2015 ο Κλούνεϊ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Cecil DeMille.

Είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει προταθεί σε έξι διαφορετικές κατηγορίες Όσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: Αμάλ Κλούνεϊ: Νέα υπέροχη εμφάνιση με styling του δικού μας Δημήτρη Γιαννέτου - Γιατί βρέθηκε στην Ιταλία; (φωτό)

Προσωπική ζωή

Άργησε να νοικοκυρευτεί ο αστέρας του Χόλιγουντ και όλοι τον θεωρούσαν γυναικά και καρδιοκατακτητη, όχι άδικα, αφού ήταν κούκλος και είχε σωστό «παιχνίδι» με τις γυναίκες.

Ο ηθοποιός είχε σχέση με την ηθοποιό Κέλυ Πρέστον (1987-1989). Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Τάλια Μπάλσαμ από το 1989 έως το 1993. Είχε επίσης σχέση με την ηθοποιό Τζίντζερ Λιν Άλεν αλλά και με την Γαλλίδα τηλεπερσόνα Σελίν Μπαλιτράν (1996-1999). Το 2000 γνώρισε την βρετανίδα μοντέλο Λίζα Σνόουντον με την οποία είχε μια πεντάχρονη ασταθή σχέση με χωρισμούς και επανασυνδέσεις. 

Ο Κλούνεϊ έβγαινε επίσης με την ηθοποιό Ρενέ Ζελβέγκερ το 2001 και την ηθοποιό Κρίστα Άλεν από το 2002 έως το 2008. Τον Ιούνιο του 2007, ο Κλούνεϊ ξεκίνησε να βγαίνει με την Στέϊσυ Κέιμπλερ ενώ η σχέση τους ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013.

Μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες ήρθε ο έρωτας ο μεγάλος.

Ο έρωτας που τον «χτύπησε» κατακέφαλα!

Με τον που  είδε την Λιβανοβρετανίδα δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν ήξερε πως θα γίνει η γυναίκα και η μητέρα ων παιδιών του!

Ο Κλούνεϊ αρραβωνιάστηκε την Αμάλ Αλαμουντίν στις 28 Απριλίου 2014. 

Η Αλαμουντίν και ο Κλούνεϊ παντρεύτηκαν επισήμως στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 με κουμπάρο τον Γουόλτερ Βελτρόνι, πρώην δήμαρχο της Ρώμης. 

Στις 9 Φεβρουαρίου 2017 στην τηλεοπτική εκπομπή The Talk του καναλιού CBS αναφέρθηκε ότι η Αμάλ ήταν έγκυος και ότι περίμενε δίδυμα. Στις 6 Ιουνίου 2017 η Αμάλ γέννησε μια κόρη, την Έλλα, και έναν γιο, τον Αλεξάντερ.

Διαβάστε ακόμα: Amal Clooney: To λευκό ονειρικό φόρεμα που επέλεξε για δείπνο με τον George της -Σαν νεράιδα στη λίμνη Κόμο (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ