Dana International: Η τρανς τραγουδίστρια κερδίζει τη Eurovision σαν σήμερα το 1998 - Έντονες αντιδράσεις από το Ισραήλ (φωτό-βίντεο)

Εκπροσώπησε τη χώρα αλλά προκάλεσε την οργή πολλών φανατικών Εβραίων

Μπορεί φαινομενικά να είναι μία απλή καθημερινή Πέμπτη, αλλά πριν 26 χρόνια αυτήν την ημέρα το Ισραήλ κατέκτησε την κορυφή!

Η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ κερδίζει το 1998 την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το «Diva».

Το τραγούδι της τρανσέξουαλ τραγουδίστριας προκαλεί την οργή πολλών φανατικών Εβραίων στο Ισραήλ, παρά τη νίκη που σημειώνει.

«Η νίκη μου αποδεικνύει ότι ο Θεός είναι στο πλευρό μου». «Θέλω να στείλω στους επικριτές μου ένα μήνυμα συγχώρεσης: προσπαθήστε να με δεχτείτε. Είμαι αυτό που είμαι», ήταν η απάντηση που έδωσε τότε η ίδια.

Το Diva έχει τη δική του ιστορία μεταμόρφωσης.

Οι στίχοι ήταν: «Viva Maria! Viva Victoria! Aphrodita / Viva la diva! Viva Victoria! Cleopatra». Αρχικά, όμως, εξηγεί, τα ονόματα ήταν αυτά μητριαρχιών της Παλαιάς Διαθήκης: “Viva Rachel! Viva Miriam! Viva Sarah!” «Είπα στον στιχουργό ‘Δεν υπάρχει περίπτωση να τραγουδήσω για τη Ραχήλ, τη Μίριαμ και τη Σάρα. Δεν είναι καθολικό!». Οι στίχοι άλλαξαν αλλά ακόμη κι έτσι η diva αρνούνταν να το ερμηνεύσει.

Αυτός που την έπεισε ήταν ο συνθέτης του τραγουδιού που έδωσε ο ίδιος την ηχογράφηση της στην επιτροπή. «Δεν πίστευα στο τραγούδι», λέει η Dana. «Αλλά τα υπόλοιπα είναι ιστορία.»

Όσο για την νύχτα που κέρδισε, εκείνη ήταν πολύ αγχωτική. «Έφερε έναν κομμωτή και έναν μακιγιέρ. Κανείς δεν με έντυσε ποτέ….προσευχόμουν να μην κάνω ρεζίλι την χώρα μου. Η κατάσταση στο Ισραήλ ήταν τόσο τεταμένη.»

Το 2011 ήρθε η πρόταση για να «κατέβει» ξανά στην Eurovision.

Τότε η Dana International  πήγε στην Eurovision το 2011 με το τραγούδι Ding Dong, ωστόσο δεν βγήκε αυτή την φορά πρώτη.

Σήμερα, συνεχίζει την πορεία της στο τραγούδι δίνοντας παραστάσεις τακτικά στο Ισραήλ, είναι κάπου-κάπου κριτής σε ισραηλινά τηλεοπτικά σόου και ποτέ δεν απορρίπτει μια πρόσκληση που σχετίζεται με την Eurovision.

Αν και καταχωρήθηκε ως βιολογικά άντρας κατά τη γέννηση, αυτοπροσδιορίστηκε ως γυναίκα από πολύ μικρή ηλικία. Ήθελε να γίνει τραγουδίστρια από την ηλικία των οκτώ, όταν παρακολούθησε την Ισραηλινή τραγουδίστρια Ofra Haza να ερμηνεύει το τραγούδι "Chai" στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 1983.

instagrm @danainternational
instagram @danainternational

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της ήταν αρκετά φτωχή, η μητέρα της εργάστηκε για να πληρώσει για τα μαθήματα μουσικής, και δήλωσε ότι η παιδική της ηλικία ήταν ευτυχισμένη.

Αποκαλύφθηκε ότι είναι διεμφυλική στην ηλικία των 13 ετών.

Η Dana International πήρε το καλλιτεχνικό της όνομα από ένα παιδικό της φίλο, το Ντάνιελ, ο οποίος πέθανε σε τροχαίο ατύχημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ