Great Photo Awards: Ο κόσμος του Πορτραίτου – Αυτοί είναι οι νικητές του 2ου διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού (φωτό)

Συγκλονιστικές οι λήψεις τους!

Αποτελεί χαρά και τιμή για τους διοργανωτές η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διεθνούς διαγωνισμού Portrait World και μάλιστα του μεγάλου νικητή, των νικητών των επιμέρους κατηγοριών και των λοιπών διακριθέντων. Ο διαγωνισμός διεξήχθη για δεύτερη φορά στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Great Photo Awards.

H κριτική επιτροπή σχολίασε θετικά τα υψηλά στάνταρ των υποβληθεισών συμμετοχών και τις δημιουργικές ιδέες των φωτογράφων στις πέντε κατηγορίες (To Αγαπημένο μου Πορτραίτο, Ομαδικό Πορτραίτο, Ethnic, Περιβαλλοντικό και Εργασιακό Πορτραίτο και Αυτοπορτραίτο). 

Ο μεγάλος νικητής (επίσης νικητής στην κατηγορία Το Αγαπημένο μου Πορτραίτο) είναι ο Vasile Sarb (Ρουμανία) για την πρωτότυπη και εμπνευσμένη α/μ λήψη του θέματος με το Yin Yang που αντιπαραθέτει την διαφορά ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό. Το έπαθλο είναι τριήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο Atlantis στη Σαντορίνη.

Νικητής στην κατηγορία Ομαδικό Πορτραίτο ανακηρύσσεται ο Σπύρος Σανσονέτης (Ελλάδα) για το ντοκουμέντο με τους μαθητές του δημοτικού σχολείο στο χωριό Mtakuja που μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης, της αισιοδοξίας και της θέλησης για εκπαιδευτικά επιτεύγματα παρόλα τα εμπόδια.

Νικητής στην κατηγορία Εthnic είναι ο Marc Seymour (Ηνωμένο Βασίλειο) για το εκφραστικό, χαρούμενο και αυθεντικό στιγμιότυπο με ένα ντόπιο στη Jaipur της Ινδίας, περήφανο για τη πολιτιστική του κληρονομιά. Νικητής στην κατηγορία του Περιβαλλοντικού και Εργασιακού Πορτραίτου είναι ο Viet Van Tran (Bιετνάμ) που αρίστευσε στην απεικόνιση των ειδικών δεξιοτήτων και της τέχνης που υπολανθάνουν στην φαινομενικά ταπεινή εργασία ενός υποδηματοποιού. 

Τέλος η Στέλλα Βίλλιου λαμβάνει το βραβείο στην κατηγορία του Αυτοπορτραίτου για την αφαιρετική προσέγγιση στο θέμα της προσωπικότητας, επιχειρώντας να απεικονίσει συναισθήματα απομόνωσης και λύπης κατά την περίοδο της πανδημίας.

H επιλογή και ανάδειξη των νικητών και λοιπών διακριθέντων έγινε από διεθνή ομάδα φωτογράφων και δημοσιογράφων: Pascal Baetens (Βέλγιο), Alfonso del Barrio (Ισπανία), Sanjay Jogia (Ηνωμένο Βασίλειο) Παναγιώτης Καλδής (Ελλάδα), Mihaela Noroc (Ρουμανία) και Έλενα Παρασκευά (Κύπρος). Η εξειδίκευσή τους και οι ειδικές γνώσεις στάθηκαν αποφασιστικοί παράγοντες για την αντικειμενική αποτίμηση των έργων και την επιτυχία του διαγωνισμού. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ