Βασιλιάς Φρέντερικ-Βασίλισσα Mary: Γιορτάζουν 20 χρόνια γάμου - Ο παράφορος έρωτας, η φαντασμαγορική τελετή & το μίνιμαλ νυφικό (φωτό-βίντεο)

Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης 

20 χρόνια γάμου συμπληρώνουν σήμερα οι royals της Δανίας!

Ο Βασιλιάς Φρέντερικ και η Βασίλισσα Mary παντρεύτηκαν στις 14 Μαΐου 2004 στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης με μία φαντασμαγορική τελετή.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα αλλά και το εμβληματικό νυφικό που άφησε εποχή.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2003, το δανικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ σκόπευε να δώσει τη συγκατάθεσή της για το γάμο κατά τη συνεδρίαση του κρατικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί στις 8 Οκτωβρίου 2003.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τελικά το 2003 και ένα χρόνο αργότερα ανέβηκαν και τα σκαλιά της εκκλησίας


instagram @kembricistan

Τα μέσα ενημέρωσης τόσο της Αυστραλίας όσο και της Ευρώπης έκαναν λόγο για μια ιστορία σαν παραμύθι αφού ο πρίγκιπας ερωτεύτηκε μια «κοινή θνητή».

Υπενθυμίζουμε ότι η Mary Donaldson τότε εργαζόταν ως διαφημίστρια και τα πρώτα χρόνια είχε σχέση από απόσταση με τον Φρειδερίκο, αφού εκείνη βρισκόταν ακόμα στην Αυστραλία και εκείνος στην Δανία.

Μάλιστα ο μελλοντικός βασιλιάς της Δανίας της συστήθηκε με το μικρό του όνομα και έτσι εκείνη δεν γνώριζε από την αρχή ότι είναι γαλαζοαίματος.

Όλοι οι Δανοί θυμούνται την ημέρα του γάμου τους στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης στις 14 Μαΐου 2004. Η βασίλισσα έδειχνε ευτυχισμένη αλλά και οι τότε νεόνυμφοι φιλήθηκαν όχι μια αλλά πολλές φορές μπροστά στους υπηκόους τους που είχαν γεμίσει τους δρόμους της Κοπεγχάγης.

Διαβάστε ακόμη: Royal Gala: Με λαμπερή τιάρα η Βασίλισσα Mary, πράσινη τουαλέτα η Σίλβια της Σουηδίας & glamorous φόρεμα η πριγκίπισσα Βικτώρια (φωτό-βίντεο)

Εμφανίσθηκε με ένα συντηρητικό αλλά κομψό κρεμ νυφικό του Δανού σχεδιαστή Uffer Frank με ανοιχτό ντεκολτέ, ένα πέπλο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η πριγκίπισσα Μαργαρίτα του θρόνου της Σουηδίας το 1905 και μία διακριτική ανθοδέσμη. 

 

 

 

 

Αμέσως μετά το μυστήριο ακολούθησε επίσημο γεύμα με την πεθερά, Μαργκρέτε να εκφωνεί λόγο.

 

 

Μεταξύ των όσων είπε αναφέρθηκε στην Μαίρη με πολύ τρυφερό τρόπο καλωσορίζοντας την στην οικογένεια της.


Ιnstagram/detdanskekongehus

Διαβάστε ακόμη: Mary Donaldson: Η γυναίκα που έγινε πριγκίπισσα της Δανίας & αύριο στέφεται βασίλισσα - Συνέντευξη ντοκουμέντο (βίντεο)

Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με την έλευση του πρώτου παιδιού τους, του Κρίστιαν που γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2005 και της Ιζαμπέλα, που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 2007. Τον Ιανουάριο του 2011, το ζευγάρι πρόσθεσε στην οικογένειά τους άλλα δυο μέλη με τη γέννηση των διδύμων Βίνσεντ και Ζοζεφίν.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από την τελετή και τους καλεσμένους εδώ: vogue.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ