Γνωρίστε τη νέα γενιά των Βρετανών γυμνιστών - Η φωτογράφος Laura Pannack πέρασε ένα διάστημα μαζί τους και μας παρουσιάζει με εικόνες το αίσθημα της ελευθερίας τους μέσω της γύμνιας! (φωτό)

Η Laura Pannack είναι μια φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο, η οποία πέρασε κάποιο διάστημα με μια κοινότητα νεαρών βρετανών γυμνιστών - ανθρώπων που προσπαθούν να αυξήσουν το αίσθημα της ελευθερίας τους μέσω της γύμνιας.

Η Laura Pannack είναι μια φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο, η οποία πέρασε κάποιο διάστημα με μια κοινότητα νεαρών βρετανών γυμνιστών - ανθρώπων που προσπαθούν να αυξήσουν το αίσθημα της ελευθερίας τους μέσω της γύμνιας.

Όπως είπε στη Laura ένας από τους γυμνιστές, «Με ενδιέφερε το μεγάλο θέμα εξίσωσης που προσφέρει ο γυμνισμός. Όταν όλα τα άλλα πράγματα γίνονται ίσα, όταν είναι γυμνός, ένας πλούσιος δεν εμφανίζει καμία διαφορά από έναν φτωχό ή ένα πραγματικά μοδάτο άτομο δεν μοιάζει διαφορετικό από κάποιον που δεν έχει σχέση με τα ρούχα. Στο περιβάλλον των γυμνιστών, νιώθω σαν να είμαι ίσος με αυτούς - δεν είμαι καλύτερος από αυτούς, ούτε είναι καλύτεροι από μένα, είμαστε απλά άνθρωποι. Αφαιρώντας τα ρούχα, αισθάνομαι ότι ένα εμπόδιο μεταξύ των ανθρώπων έχει φύγει και είμαι περισσότερο σε θέση να ανταποκριθώ και να μιλήσω με τους άλλους, χωρίς να έχω την αίσθηση ότι έχω ή έχουν κάτι να κρύψουν». vice.com

Την πήρα τηλέφωνο για να μάθω λίγο περισσότερα για την τελευταία γενιά γυμνιστών της χώρας.

VICE: Πώς ανακάλυψες αυτή την κατασκήνωση γυμνιστών;

Laura Pannack: Είχα μόλις τελειώσει τις σπουδές μου και έψαχνα για νέα πρότζεκτ, όταν συνάντησα έναν σύλλογο για νεαρούς Άγγλους γυμνιστές. Πήγαινα για πάνω από ένα χρόνο και τους γνώρισα όλους. Ο σύλλογος οργανώνει μια ετήσια θερινή κατασκήνωση, αλλά τα περισσότερα από τα μέλη ήταν μεταξύ 30 και 40 ετών και ήθελα να φωτογραφίσω νεότερους ανθρώπους.

Γι' αυτό ερεύνησα και βρήκα νέους γυμνιστές σε όλη τη Βρετανία. Ταξίδεψα για να συναντηθώ με τον καθένα από αυτούς, σε όλη τη χώρα. Μετά τους εισήγαγα στο κλαμπ γυμνιστών. Ήταν μεγάλη αποστολή. Αλλά μου αρέσει η ιδέα ότι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από το ενδιαφέρον τους για γυμνισμό μπορεί να βρεθούν μαζί. Συνολικά, το έργο μου πήρε τρία χρόνια.

Πόσοι άνθρωποι ζουν σε αυτή την κατασκήνωση;

Περίπου 40 συνολικά. Αλλά έχω φωτογραφίσει μια δωδεκάδα.

Στις φωτογραφίες, υπάρχουν περισσότεροι άνδρες από ότι γυναίκες. Αυτό ισχύει στην πραγματικότητα;

Ναι, ο σύλλογος αποτελείται κυρίως από άνδρες. Ήθελα να προσθέσω γυναίκες ώστε να γίνει πιο ισορροπημένο και ήταν δύσκολο. Αλλά όταν το σκέφτηκα, κατάλαβα ότι δεν ήθελα να παραπλανήσω τους ανθρώπους.

Τι κάνουν αυτοί οι γυμνιστές στην πραγματική ζωή;

Υπάρχουν φοιτητές, ένας στρατιώτης, ένας πρώην δεσμοφύλακας. Ένας λόγος που δεν μπορούσα να φωτογραφίσω μερικούς από τους ανθρώπους αυτούς ήταν η δουλειά τους: Ο ένας, για παράδειγμα, είναι δάσκαλος.


Απ’ ό, τι φαίνεται, οι γυμνιστές αγαπούν πραγματικά το τένις

Πιστεύετε ότι προσπαθούν να περάσουν κάποιο μήνυμα μέσω του γυμνού;

Όλοι έχουν τους λόγους τους για να είναι γυμνοί. Για κάποιους, είναι ένας τρόπος ζωής που έχει αναπτυχθεί από την παιδική ηλικία - είναι εντελώς φυσικό. Άλλοι έχουν επενδύσει πολύ και βλέπουν το γυμνισμό ως ιδεολογία. Για την πλειοψηφία των γυμνιστών, είναι ένα χόμπι και θεωρούν ότι είναι αστείο. Υπάρχουν άλλοι, μια τελευταία κατηγορία, που ζουν μια «διπλή ζωή». Αυτός είναι ένας τρόπος διαφυγής γι’ αυτούς - μερικοί από τους ανθρώπους που συνάντησα είναι παντρεμένοι και ακόμα και οι σύντροφοί τους δεν γνωρίζουν ότι είναι γυμνιστές.

Μήπως κάποιοι από αυτούς φαίνονταν να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα γυμνά τους σώματα;

Αυτό που φαίνεται κοινό μεταξύ τους είναι ότι η αίσθηση του να είσαι γυμνός είναι πιο σημαντική από τη φυσική εμφάνιση. Αυτό που έχω μάθει κάνοντας αυτό είναι ότι μπορείς να ξεχάσεις το σώμα σου. Οι άνθρωποι είναι εκεί για να απολαύσουν την αίσθηση του να είναι κανείς γυμνός, να μην κρίνει ο ένας τον άλλο. Έχω φωτογραφίσει έναν νεαρό άνδρα που ήταν ιδιαίτερα υπέρβαρος και ένιωθε αμήχανα για το σώμα του. Αποφάσισε να γίνει γυμνιστής, να προσπαθήσει να δεχτεί τον εαυτό του και να είναι ευτυχισμένος.

Και εσύ έβγαλες τα ρούχα σου. Εσύ επέλεξες να το κάνεις ή μήπως ήταν υποχρεωτικό;

Και τα δύο. Την πρώτη φορά ήθελα να βγάλω τα ρούχα μου για να καταλάβω καλύτερα την αίσθηση. Επίσης, ήθελα πραγματικά να κερδίσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που θα φωτογράφιζα. Ήθελα να ξέρουν ότι δεν ήμουν εκεί για να τους εκθέσω. Αλλά για μερικούς γυμνιστές, δεν υπήρχε τρόπος να μου επιτρέψουν να τους φωτογραφίσω ενώ ήμουν ντυμένη. Επίσης, σε μια κατασκήνωση γυμνιστών, νιώθεις πολύ πιο ευάλωτος όταν φοράς ρούχα. Γίνεσαι μειοψηφία.

Δείτε περισσότερο από το έργο της Laura στην ιστοσελίδα της. Περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ