Γιάννης Λουκάκος: Μάφινς με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, κράνμπερι & κανέλλα - Πεντανόστιμα & ζουμερά στη μέση ! (βίντεο)

Τέλεια επιλογή!

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
  • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο χλιαρό
  • 60 γρ. αυγό
  • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους 

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 60 γρ. από το μείγμα και τοποθετούμε στην κορυφή  10 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους.
  • Tip: Για ένα γρήγορο επιδόρπιο σπάστε τα μάφινς σε ένα ποτήρι και προσθέστε σε στρώσεις επιπλέον μαρμελάδα φρούτα δάσους, σαντιγί, παγωτό και ξηρούς καρπούς. 

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr