Γιώργος Λάνθιμος: Αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών - Θερμό χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας (φωτό-βίντεο)

Σάρωσε το "Kind of Kindness"

Με απόλυτη λάμψη συνεχίζονται οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Δεκάδες celebrities ποζάρουν στα εκτυφλωτικά φλας των φωτογράφων και κλέβουν τις εντυπώσεις με τα καθηλωτικά του looks!

Χθες, (17/5) έκανε πρεμιέρα η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο Kinds Of Kindness, που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έδωσε το "παρών" στη Γαλλική Ριβιέρα έχοντας στο πλευρό του μεταξύ άλλων συντελεστών, την Emma Stone και τον Willem Dafoe.

Να σημειώσουμε ότι είναι η τέταρτη συμμετοχή ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών μετά τον Κυνόδοντα, τον Αστακό και τον Θάνατο του ιερού ελαφιού. Έχουν ήδη στη συλλογή τους βραβεία από τον θεσμό αλλά αυτή τη φορά διεκδικούν Χρυσό Φοίνικα.

Κάνοντας το ντεμπούτο του πριν από δεκαπέντε χρόνια, το 2009, ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε για πρώτη φορά τη διεθνή προσοχή με την ταινία «Κυνόδοντας» που κέρδισε το βραβείο. Ακολούθησε το 2015 η πρεμιέρα της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του «Ο Αστακός», η οποία κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Η τελευταία εμφάνιση του Λάνθιμου στις Κάννες ήταν το 2017, όπου έκανε πρεμιέρα με την ταινία «Ο θάνατος ενός ιερού ελαφιού» η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Διαβάστε ακόμη: Δούκισσα Νομικού & Βίκυ Καγιά θάμπωσαν τις Κάννες: Οι μαύρες τουαλέτες της Σήλιας Κριθαριώτη – Τα τολμηρά cut-outs & η φινέτσα (φωτό & βίντεο)

Willem Dafoe and Emma Stone walk arm-in-arm.

The cast and crew of Kinds of Kindness stand on the top of the Cannes red steps.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες σε παγκόσμια πρώτη, από τη Feelgood, στις 30 Μαΐου ενώ στον υπόλοιπο πλανήτη έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία της για τις 21 Ιουνίου. 

Λίγα λόγια για την ταινία

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης. Τα θέματα της που διατρέχουν όλες τις ιστορίες, είναι κυρίως ζητήματα εξουσίας, ελέγχου, ελεύθερης βούλησης και της δυναμικής των ανθρώπινων σχέσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ