1,9 δισ. κινητά θα παραδοθούν το 2014-Κατά 6,9 % περισσότερα από ότι το 2013

Η εταιρεία ερευνών Gartner προβλέπει για το 2014, ότι οι παραδόσεις κινητών τηλεφώνων θα κινηθούν στα 1,9 δισ. συσκευές, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 4,9% σε σχέση με τις παραδόσεις του 2013.

Η εταιρεία ερευνών Gartner προβλέπει για το 2014, ότι οι παραδόσεις κινητών τηλεφώνων θα κινηθούν στα 1,9 δισ. συσκευές, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 4,9% σε σχέση με τις παραδόσεις του 2013.



(Φωτό:REUTERS/MIKE SEGAR)


Συνολικά, η εταιρεία προβλέπει ότι οι παραδόσεις συσκευών (PC κάθε μορφής, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα) θα έχουν παραδόσεις το 2014 που θα φτάσουν τα 2,5 δισ. μονάδες, εμφανίζοντας αύξηση κατά 6,9% σε σχέση με το 2013. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η πορεία των πωλήσεων των υπολογιστών θα επιβραδύνει τη συνολική αύξηση της αγοράς, ενώ η τάση αντικατάστασης υπολογιστών από tablets θα μειωθεί.
Ο τομέας των κινητών τηλεφώνων θα έχει τη μερίδα του λέοντος, καθώς αναμένεται να αγγίξει τις 1,9 δισ. μονάδες, το 2014, εμφανίζοντας αύξηση 4,9% σε σχέση με το 2013. Η ανάπτυξη αναμένεται να προέλθει από τις κατηγορίες των συσκευών με βασικά και premium τεχνικά χαρακτηριστικά.
 Όπως τονίζεται στην μελέτη της Gartner, η έλλειψη ουσιαστικών καινοτομιών στον τομέα του hardware αναμένεται να ωθήσει τις αναδυόμενες αγορές, όπως της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας/ Ειρηνικού και της Ανατολικής Ευρώπης, στην τάση αναβάθμισης των συσκευών. Δηλαδή θα υπάρξει μια αναβάθμιση των συσκευών, από τις low end κατηγορίες σε πιο high end μοντέλα.
Σε ότι αφορά την αγορά των tablets, προβλέπεται αύξηση των παραδόσεων παγκοσμίως, σε ποσοστό έως και 38,6%, αφού εκτός της αμερικανικής αγοράς όπου κυριαρχεί η Apple, στις υπόλοιπες αγορές υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για συσκευές χαμηλού κόστους, διαφόρων κατασκευαστών. Τέλος, τα «παραδοσιακά» συστήματα υπολογιστών αναμένεται να εμφανίσουν παραδόσεις 276,7 εκατομμυρίων μονάδων, μειωμένα κατά 6,6% σε σχέση με το 2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ