Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής την Τρίτη 16/10/2012, ημέρα που αποτελεί επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945), η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ διοργανώνει διαδραστικές εκδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα: Βελτιώνω τη διατροφή μου, για καλύτερη υγεία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής την Τρίτη 16/10/2012, ημέρα που αποτελεί επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945), η Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ διοργανώνει διαδραστικές εκδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα: Βελτιώνω τη διατροφή μου, για καλύτερη υγεία!

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου 2012 στον πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι, έξω από το BAR – RESTAURANT “MOMMY” (Δελφών 4 – Κολωνάκι) διοργανώνεται ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής & ποιοτικής διατροφής.  Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (περισσότερα από 30 άτομα) με επικεφαλής τον κλινικό διαιτολόγο διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα είναι εκεί για να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον,  θα συζητούν και θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες & ιδιαιτερότητες.  Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος, αλλά και να συνθέσει με τη βοήθεια των ειδικών, το ιδανικό μενού για τον ίδιο και την οικογένεια του. Επιπλέον,  θα διεξάγεται test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;» σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπου θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώνουν το πόσο σωστά τρέφονται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που διατρέχουν, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνονται για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους. Τέλος, σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα διανέμεται δωρεάν σε όλους το ειδικά σχεδιασμένο booklet «Βελτιώνω τη διατροφή μου!», στο οποίο περιέχονται πολύτιμες πληροφορίες για τη σημασία της σωστής διατροφής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστεί η θεματική ενότητα το «Ταξίδι των τροφίμων». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχουν την «τιμητική τους» επιλεγμένα τρόφιμα, όπου θα παρουσιάζεται: η ιστορία τους, η Διαδρομή τους μέχρι το τραπέζι μας, η Διατροφική τους αξία και η Γευστική δοκιμή τους. Οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ θα ενημερώνουν εκτενώς για όλα τα οφέλη τους στην υγεία.

Το βράδυ της Τρίτη 16/10/2012σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο BAR – RESTAURANT “MOMMY” διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους «βελτίωσης της διατροφής προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη υγεία». Η κα Έλενα Καλογρίτσα, υπεύθυνη επικοινωνίας Ομίλου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», θα ενημερώσει σχετικά με το μήνυμα της εκστρατείας με σύνθημα «βελτιώνω τη διατροφή μου!», η οποία ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τις αρχές τις σωστής διατροφής. Οι κλινικοί διαιτολόγοι – διατροφολόγοι κ.κ. Γλυκερία Ψαρρά, Ελένη Σολωμου και Δημήτρης Γρηγοράκης θα αναφερθούν εμπεριστατωμένα του στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λάβουμε για την ουσιαστική βελτίωση της διατροφής μας. «Καλό πρωινό γεύμα, τακτά γεύματα, επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών» είναι βασικές αρχές σωστής διατροφής, οι οποίες μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν στην καθημερινότητά μας.

Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων, η οποία θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις! Όλοι οι προσκεκλημένοι θα έχουν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια διαιτητικά εδέσματα όπως επίσης και τα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών. Την εκδήλωση αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος εκλεκτών προσωπικοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ