Μόνο στο eirinika: Η Τop Woman Μαρία Μαρίνα Σεραφειμίδου, «μαγειρεύει καλλυντικά» και εξηγεί πώς μπορούμε να φτιάξουμε μάσκες περιποίησης με καθημερινά υλικά! Τι συμβουλεύει η έμπειρη κοσμετολόγος

Ρίξτε μία ματιά στο ντουλάπι της κουζίνας σας…Έχετε μερικά φουντούκια και λίγο μέλι; Αρκούν για να φτιάξετε το δικό σας scrub προσώπου! H Μαρία Μαρίνα Σεραφειμίδου, «μαγειρεύει καλλυντικά», και εξηγεί πώς μπορείτε να φτιάξετε μια ολοκληρωμένη σειρά φροντίδας που να προέρχεται από τα ντουλάπια του σπιτιού σας

Ρίξτε μία ματιά στο ντουλάπι της κουζίνας σας…Έχετε μερικά φουντούκια και λίγο μέλι; Αρκούν για να φτιάξετε το δικό σας scrub προσώπου! H Μαρία Μαρίνα Σεραφειμίδου, «μαγειρεύει καλλυντικά», και εξηγεί πώς μπορείτε να φτιάξετε μια ολοκληρωμένη σειρά φροντίδας που να προέρχεται από τα ντουλάπια του σπιτιού σας! Το eirinika.gr, συνάντησε την κα. Σεραφειμίδου, η οποία μας εξηγεί πώς έγινετο πέρασμά της από τη δημοσιογραφία στην κοσμετολογία, μας μιλά για το βιβλίο της «Μαγειρεύω καλλυντικά» και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της για τις μάσκες ομορφιάς και την περιποίηση του δέρματός!



Από τη δημοσιογραφία, πώς “περάσατε” στην κοσμετολογία;

Στην πραγματικότητα, ξεκίνησα από την κοσμετολογία, αφού οι πρώτες μου σπουδές ήταν σ’ αυτό το αντικείμενο. Και τώρα, πάνω από 15 χρόνια ασχολούμαι με τις εναλλακτικές θεραπείες. Η δημοσιογραφία προέκυψε περισσότερο ως beauty editor, με συνεργασίες σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «7 και να λένε» στο κανάλι Seven, το «Κάθε μέρα» με τη Μαρία Μπεκατώρου για 10 χρόνια,  με τον «Όμορφο κόσμο το πρωί» στο ΜΕGA, και τελευταία έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής «Μέσα σε όλα» στο zougla.gr, το 2013. Ουσιαστικά, δηλαδή, μέσα από την στενή ενασχόληση με τον κόσμο της ομορφιάς, ανακάλυψα και την ευχέρεια που έχω στην παρουσίαση θεμάτων σχετικών με ομορφιά, υγεία, πολιτισμό και DIY, αλλά και την αγάπη μου για τις συνεντεύξεις με ανθρώπους από διαφόρους χώρους.

 Πόσα χρόνια ασχολείστε με τη δημιουργία συνταγών ομορφιάς;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή η ενασχόληση ξεκινά από πολύ παλιά, αφού πάντα με ενδιέφερε να δημιουργώ διάφορα με τα χέρια μου. Πιο συγκεκριμένα, όμως, το κομμάτι των φυσικών καλλυντικών το είδα πιο «ζεστά» και επιχειρηματικά από το 2003 και μετά, όταν δημιούργησα το Healing Herbs Spa, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί γίνονταν εναλλακτικές θεραπείες για πρόσωπο & σώμα, μασάζ, ρεφλεξολογία και άλλα, όλα όμως μόνο με απόλυτα φυσικό τρόπο και φυσικά συστατικά, κάτι καινοτόμο για εκείνη την εποχή. Γνωρίζοντας από αρωματοθεραπεία και κοσμετολογία, χρησιμοποιούσα προϊόντα που εγώ η ίδια έφτιαχνα (π.χ. λάδια μασάζ, κρέμες προσώπου, πήλινγκ κ.λπ.). Οι πελάτες μου έμεναν όλο και πιο ευχαριστημένοι, με αποτέλεσμα να μου ζητούν να φτιάχνω καλλυντικά ειδικά για αυτούς, για να χρησιμοποιούν και στο σπίτι! Κι έτσι το εξέλιξα!


Μαγειρεύω καλλυντικά

Είστε πολυγραφότατη, γράφετε σε διάφορες ιστοσελίδες και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο σας βιβλίο, το «Μαγειρεύω καλλυντικά», από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Σας ταιριάζει αυτός ο τρόπος έκφρασης; Της γραφής;

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και μου αρέσει κάθε τρόπος με τον οποίο μπορώ να το μεταδώσω και να το επικοινωνήσω. Άρα και το γράψιμο! Για αυτό, χάρηκα πολύ όλη τη διαδικασία και πορεία της συγγραφής αυτού του βιβλίου. Ήταν, άλλωστε, ένα όνειρό μου που πραγματοποιήθηκε! Και σαφώς θα ακολουθήσουν κι άλλα!

Ποιο από τα δύο επαγγέλματα σας έχει κατακτήσει περισσότερο;

Τα κάνω και τα δύο μία χαρά και τα απολαμβάνω εξίσου! Άλλωστε, τα έχω συνδυάσει απόλυτα!



Αν κάποιος ενδιαφέρεται να σπουδάσει το ίδιο αντικείμενο στην Ελλάδα, πού θα πρέπει να απευθυνθεί;

Θα πρέπει να κάνει έρευνα προς πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, διότι δυστυχώς δεν υπάρχει ένας φορέας, μία σχολή που να διδάσκει ακριβώς αυτό –ιδού μία καλή ιδέα να κάνω κάτι για αυτό στο μέλλον! Πάντως, προσωπικά τις πρώτες βασικές πληροφορίες και οδηγίες τις προσφέρω μέσα από το βιβλίο μου, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις και σπουδές!

Είστε μια πολύ ωραία γυναίκα η ίδια. Πότε ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά για το δικό σας πρόσωπο; Χρησιμοποιείτε τα δικά σας καλλυντικά ή άλλα επώνυμα;

Από πολύ μικρή ηλικία, από τότε που τελείωσα το Δημοτικό, η μητέρα μου ήθελε για μένα και την αδελφή μου το καλύτερο από άποψη διατροφής, υγείας και ομορφιάς. Εκείνη μας έδωσε τις πρώτες βάσεις και τον προσανατολισμό να προσέχουμε τον εαυτό μας εσωτερικά και εξωτερικά. Τα τελευταία 13 χρόνια η προσωπική μου περιποίηση γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με τα δικά μου προϊόντα, αφού είναι και φυτικά και αποτελεσματικά.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει πιστεύετε τη σύγχρονη γυναίκα; Παίρνει την ίδια ποσότητα καλλυντικών που έπαιρνε κάποτε;

Σίγουρα την έχει επηρεάσει, αλλά την έχει κάνει και πιο επιλεκτική, προσπαθεί δηλαδή να κάνει πιο εκλεκτές επιλογές, πάντα σύμφωνα με τα οικονομικά της. Θεωρώ ότι είναι μία καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι, τουλάχιστον στον τομέα των καλλυντικών, δεν σημαίνει ότι το πιο ακριβό ή εκείνο που έχει την πιο περίπλοκη σύνθεση είναι απαραίτητα και πιο αποτελεσματικό. Πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα συστατικά και η αγνότητά τους και αυτά πρέπει να ψάχνουμε, φιλτράροντας πολύ ό,τι προβάλλεται εμπορικά.



Τι θα συστήνατε σε μια νέα γυναίκα σε σχέση με την περιποίησή της;

Να θυμάται ότι το δέρμα τρέφεται από μέσα, οπότε –πέρα από τη φροντίδα της επιδερμίδας εξωτερικά– πρέπει να προσέχει πολύ τη διατροφή της. Για μένα, η ζάχαρη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφεύγει συστηματικά, διότι «σκουριάζει» τον οργανισμό… Επιπλέον, να είναι προσεκτική όσον αφορά στην έκθεσή της στον ήλιο. Από εκεί και πέρα, να φροντίζει τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιεί να είναι αγνά, χωρίς parabens και άλλες χημικές ουσίες, και βέβαια να ακολουθεί φυσικούς τρόπους που προάγουν όχι μόνο την ομορφιά, αλλά και γενικότερα την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού της. Για αυτό, άλλωστε, στο βιβλίο μου, εκτός από τις πολλές φυτικές κρέμες, λοσιόν κ.λπ., υπάρχει και ειδική ενότητα με φυσικές θεραπείες, για να νοιώθουμε καλύτερα κάθε μέρα!

Who is who

Η Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ έλκει την καταγωγή της από την Κωνσταντινούπολη.

Οι πρώτες της σπουδές ήταν πάνω στην Τεχνολογία τροφίμων. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την εναλλακτική αισθητική, σπουδάζοντας Αρωματοθεραπεία, Κοσμετολογία αιθερίων ελαίων & βοτάνων (φυσικές, εναλλακτικές μέθοδοι πρόληψης, ομορφιάς και θεραπείας), Βοτανοθεραπεία και Γεμοθεραπεία στο Natural Health Science στην Αθήνα. Στο Λονδίνο, έκανε σπουδές στο Institute of Yoga & Alternative Therapies, αποκτώντας εξειδίκευση πάνω στην Αρωματοθεραπεία (χημεία, σύσταση και παρασκευή μειγμάτων). Στην Αμερική παρακολούθησε σεμινάρια Φυσιοπαθητικής & Αντιγήρανσης με τον Δόκτορα Perricone.

Έχει επίσης παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων πάνω στη Συμβουλευτική ζωής και την αυτοβελτίωση. Eίναι κάτοχος του 2ου βαθμού Usui Reiki. Έχει δώσει ομιλίες για τη φυσιοπαθητική και τη φυσική πρόληψη υγείας στο πλαίσιο εκστρατείας γνωστής εταιρείας καλλυντικών, ενώ για πάνω από 10 χρόνια, υπήρξε ιδιοκτήτρια του Healing Herbs Spa, στο κέντρο της Αθήνας.

Μετρά πολυάριθμες συνεργασίες με έντυπα («Έτσι Απλά», «Υγεία & Ευεξία» και «Αρμονία») και με τηλεοπτικές εκπομπές («Όμορφος Κόσμος το πρωί», «Κάθε Μέρα» με τη Μαρία Μπεκατώρου, κα.). Για 2η χρονιά, έχει την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της εκπομπής «Μέσα σε όλα» στο zougla.gr, ενώ διατηρεί και το προσωπικό της ιστολόγιο http://prettyalchemy.blogspot.gr .

Σύντομα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος το πρώτο της βιβλίο «Μαγειρεύω καλλυντικά», με φυσικές συνταγές προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ