Mega Channel: Ανάκαμψη εσόδων μετά από έξι χρόνια πτώσης - περιόρισε λειτουργικά κόστη και αγορές ακριβού προγράμματος‏!

Δειλά σημάδια ανάκαμψης καταγράφονται τους πρώτους μήνες του έτους στα έσοδα της Τηλέτυπος  ΑΕ (Mega Channel) μετά από έξι χρόνια συνεχούς πτώσης.

Δειλά σημάδια ανάκαμψης καταγράφονται τους πρώτους μήνες του έτους στα έσοδα της Τηλέτυπος  ΑΕ (Mega Channel) μετά από έξι χρόνια συνεχούς πτώσης.

http://static.pblogs.gr/f/478566-MEGA%20_%C3%A4%C3%9C%C3%AD%C3%A5%C3%A9%C3%AF.jpg

Όπως ανέφερε στη συνέλευση των μετόχων ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Mega Channel κ. Αθανάσιος Ανδρεούλης: «Το πρώτο τρίμηνο του 2014 είχαμε μία σταθεροποίηση των εσόδων (κατεγράφη ισχνή πτώση 1,6%) ενώ οι μήνες Απρίλιος και Μάϊος έχουν θετικό πρόσημο. Αν συνεχιστεί η τάση αυτή θα κλείσουμε το εξάμηνο με μκρή αύξηση εσόδων μετά από έξι χρόνια πτώσης».

Είναι χαρακτηριστικό πως το  2008 ο τζίρος του καναλιού είχε διαμορφωθεί στα  250 εκατ. ευρώ και το 2013 υποχώρησε στα 77 εκατ. ευρώ ως απόρροια της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης που αποτελεί ουσιαστικά πάνω από το 97% των εσόδων της εταιρείας.

Του Βασίλη Κώτση, ΒΗΜΑ

Για το συνολο της χρήσης του 2014 ο κ. Ανδρεούλης εκτίμησε ότι οι ζημίες θα περιοριστούν στα 13 εκατ. ευρώ από 24 εκατ. ευρώ το 2013 και διευκρίνησε ότι από τα 13 εκατ, μόνο τα 3 εκατ ευρώ θα είναι λειτουργικές ζημίες, καθώς τα υπόλοιπα 10 εκατ. είναι αποτέλεσμα αυξημένων αποσβέσεων. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του Mega προέβλεψε  ότι αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για άνοδο του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2015, θα είναι εφικτό να μηδενιστούν οι λειτουργικές ζημίες και το κανάλι να εμφανίσει θετικό πρόσημο και στην τελευταία γραμμή των αποτελεσμάτων.
Ο κ. Ανδρεούλης αναφερόμενος στις ενέργειες της διοίκησης για τη μείωσης του κόστους ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη πτώση των εσόδων επεσήμανε τα εξής: «Το 2008, όταν είχαμε έσοδα 250 εκατ. ευρώ, είχαμε προχωρήσει σε αγορές προγράμματος 110 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα του καναλιού ήταν 60 εκατ. ευρώ. Το 2013 οι αγορές προγράμματος περιορίστηκαν στα 20 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού υποχώρησαν κατά 50% στα 30 εκατ. ευρώ».

Σημειώνεται πως ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014 ανήρχετο στα 118 εκατ. ευρώ.
Πρώτος στόχος της διοίκησης για το 2014 είναι η ταμειακή επάρκεια και η ομαλή ρευστότητα της εταιρείας. Προς σε αυτή την κατεύθυνση «ανάσα» έδωσαν τα 15 εκατ. ευρώ της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου από τους βασικούς μετόχους, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για τη μείωση του πιστωτικού κινδύνου της πελατείας μειώνοντας τις ημέρες είσπραξης και η διατήρηση της πρώτης θέσης του καναλιού στο μερίδιο της διαφημιστικής αγοράς.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του 2013 το Mega παρέμεινε πρώτος σταθμός στο σύνολο ημέρας με ποσοστό τηλεθέασης 20% για 8η συνεχόμενη χρονιά με διαφορά 2,2 μονάδων από το δεύτερο τηλεοπτικό σταθμό. . Στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης 21.00-24.00 στα εμπορικά κοινά 15-44 ετών το Mega Channel  ήταν πρώτο για έβδομη χρονιά με 23,2%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ