IPad και iPhone made in Greece; - H κινέζικη υπεργολαβός της Apple σκέφτεται να φτιάχνει τα τηλέφωνα & τα tablets στο Θριάσιο!‏

Ενδιαφέρον να δημιουργήσει βάση στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Θριάσιο Pεδίο φέρεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να επιδεικνύει η κινεζική υπεργολάβος της Apple, κατασκευάστρια ηλεκτρονικών προϊόντων Foxconn.

Του Ηλία Γ. Μπέλλου, Capital.gr



Ενδιαφέρον να δημιουργήσει βάση στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Θριάσιο Pεδίο φέρεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να επιδεικνύει η κινεζική υπεργολάβος της Apple, κατασκευάστρια ηλεκτρονικών προϊόντων Foxconn. 

Το ενδιαφέρον εκτιμάται πως εστιάζεται στη δημιουργία αποθηκευτικού κέντρου και κέντρου logistics και ενδεχομένως στην προοπτική να μεταφέρει εδώ μέρος της παραγωγής της, σημειώνουν κύκλοι που κλήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία. 

Η εξέλιξη φαίνεται πως λαμβάνει χώρα μέσα στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκήρυξε η ΓΑΙΑΟΣΕ για  την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου Πεδίου με την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει την 11η Ιουλίου. 

Η διευρυνόμενη τάση να χρησιμοποιείται η Ελλάδα και ειδικότερα ο Πειραιάς και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ως άξονας ευρωπαϊκών εισαγωγών διαμορφώνει νέα δεδομένα για τη βιομηχανία των διαμεταφορών και των logistics ειδικά μετά και την εισαγωγή του νέου νομοσχεδίου που προβλέπει την αδειοδότηση και συμπερίληψη στις προαγόμενες επενδύσεις αυτήν της ήπιας μεταποίησης και της συναρμολόγησης. 

Η ταιβανέζικη εισηγμένη Foxconn Technology Group είναι η μεγαλύτερη υπεργολάβος κατασκευάστρια ηλεκτρονικών αγαθών στον κόσμο  και μερικά από τα γνωστότερα προϊόντα που κατασκευάζει-συναρμολογεί είναι τα iPad και iPhone για λογαριασμό της Apple, τα BlackBerry, το   Playstation 4 για λογαριασμό της Sony, το Xbox One για την Microsoft αλλά και τα Kindle και Wii, καθώς και μεγαλύτερα  προϊόντα όπως φωτοβολταϊκά για την SunEdison. Διαθέτει μονάδες στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στην Ινδία, στην Ιαπωνία  και την Ουγγαρία, την Σλοβακία και την Τσεχία όπου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας. 

Ο όμιλος ονομάζεται Hon Hai Precision Industry Co., Ltd ιδρύθηκε το  1974 και το 2012 ο κύκλος εργασιών του ξεπέρασε τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτιμάται ότι οι ανά τον κόσμο μονάδες του συναρμολογούν το 40% των ηλεκτρονικών προϊόντων που πωλούνται  παγκοσμίως.

Το ελληνικό ενδιαφέρον της εταιρείας εκδηλώνεται, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της θυγατρικής του ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ που αφορά την ευρύτερη έκταση του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του «Θριασίου Πεδίου» για την ανάπτυξη του «Εμπορευματικού Κέντρου». Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τον σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1.450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ Α.Ε. και τον χώρο ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., έκτασης 588 στρεμμάτων με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων. Διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τον εμπορικό λιμένα του Πειραιά (Νέο Ικόνιο).

Το μοντέλο του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου αποτελεί μορφή σύμπραξης Δημοσίου τομέα (ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και ΟΣΕ Α.Ε.) με τον ιδιωτικό τομέα (επενδυτές, χρηματοδότες, τελικοί χρήστες, πελάτες) και εισαγάγει «ανοικτό χαρακτήρα» του Συγκροτήματος Εγκαταστάσεων Θριασίου Πεδίου με σκοπό την εξυπηρέτηση του μέγιστου δυνατού αριθμού τελικών χρηστών στους οποίους δυνητικά περιλαμβάνονται ελληνικές ή νέες μεταφορικές και εμπορικές εταιρείες, εταιρείες Logistics (third party logistics και house logistics) κλπ. Υιοθετεί έτσι ανοιχτή αρχιτεκτονική προσφορών που μπορεί να αφορούν τμήματα των εκτάσεων μέσω δύο ή και περισσοτέρων διακριτών συμβάσεων.

Επομένως επιτρέπει την συνύπαρξη περισσότερων από έναν, ενοίκων.

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ