Είσθε νέος-α και θέλετε να γίνετε επιχειρηματίας; Έχετε μια καλή ιδέα ή δεν την έχετε; Venture Garden: Κάντε αίτηση τώρα εδώ για τον β' κύκλο του Προγράμματος Προώθησης Επιχειρηματικότητας

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο εκπαίδευσης του νέου Προγράμματος Προώθησης Επιχειρηματικότητας VentureGarden που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, η  Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο.

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο εκπαίδευσης του νέου Προγράμματος Προώθησης Επιχειρηματικότητας VentureGarden που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, η  Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο.

 

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών. Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει όσους ενδιαφέρονται να δομήσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό τρόπο σκέψης και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία που προσαρμόζεται απόλυτα στο προφίλ, τις ανάγκες και τις επιχειρηματικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διαχείριση του προγράμματος πραγματοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα.

 

Δίνοντας έμφαση στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η  Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το πρόγραμμα VentureGarden.

Στον εαρινό πρώτο κύκλο του VentureGarden υποβλήθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος, που περιλαμβάνει κλάδους τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, υπηρεσιών διαδικτύου και τουρισμού καθώς και εξειδικευμένες ιατρικές εφαρμογές. Συνολικά, επελέγησαν 59 συμμετέχοντες οι οποίοι παρακολούθησαν το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων συνολικής διάρκειας 5 εβδομάδων. Οι εν λόγω  συμμετέχοντες βρίσκονται πλέον στο στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, συνολικής διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Η διαφοροποίηση του VentureGarden έγκειται στο γεγονός ότι η κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος δίνει έμφαση στο άτομο και τις ανάγκες του και όχι μόνο στην εκάστοτε ιδέα που αυτό επιθυμεί να αναπτύξει. Εξάλλου, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, δεν είναι απαραίτητο οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη σκεφτεί μια επιχειρηματική ιδέα προς υλοποίηση. Με το άτομο στο επίκεντρο τη φιλοσοφίας του, το VentureGarden προσκαλεί όσους έχουν πάθος με την επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή δραστηριότητας να λάβουν μέρος.



Οι υποβολές για το δεύτερο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014. Τα μαθήματα για το φθινοπωρινό εξάμηνο θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση της αίτησης επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr

Περισσότερες Πληροφορίες



Σχετικά με το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece:

Με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στοwww.alba.edu.gr .

Σχετικά με το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια:

Το Anatolia School of Business of ACT είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα του Anatolia College με παράδοση 130 ετών, πιστοποιημένο από τον NEASC των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.  Προσφέρει Bachelor και MBAμε εξειδικεύσεις στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων.  Το Anatolia School of Business έχει τον σημαντικό ρόλο να παρέχει στους σπουδαστές τα εργαλεία γνώσης καθώς και να δημιουργεί την νοοτροπία για την επιτυχημένη επιδίωξη των επαγγελματικών τους στόχων.  Επίσης, έχει σαν προτεραιότητα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο σπουδαστικό κοινό καθώς και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό με προγράμματα  ερευνητικά και εκπαιδευτικά.



Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative):

Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη:

·         Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

·         Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες και κοινωνικές επιχειρήσεις.

·         Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να διασφαλίσουμε για τους ανθρώπους στην Ελλάδα μια ζωή με υψηλή ποιότητα. Ας το κάνουμε ΤΩΡΑ και ας το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Περισσότερες πληροφορίες στο website:     http://www.TheHellenicInitiative.org/

                                                                                http://onegreece.org

 
Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

 
Follow us on Twitter: #OneGreece

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ