Φουτουριστικά, πανύψηλα, άκρως ασυνήθιστα και μοναδικά, 12 ασανσέρ χαρίζουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, κι ας διαρκεί το «ταξίδι» λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα (φωτό)

Φουτουριστικοί, πανύψηλοι, άκρως ασυνήθιστοι και μοναδικοί, οι ανελκυστήρες που ακολουθούν χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία, έστω κι αν το “ταξίδι” διαρκεί μονάχα μερικά δευτερόλεπτα. Δείτε τους!

Φουτουριστικοί, πανύψηλοι, άκρως ασυνήθιστοι και μοναδικοί, οι ανελκυστήρες που ακολουθούν χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία, έστω κι αν το “ταξίδι” διαρκεί μονάχα μερικά δευτερόλεπτα. Δείτε τους!



Στοκχόλμη, Σουηδία

Η 20λεπτη διαδρομή με τη γυάλινη γόνδολα Skyview που μεταφέρει 16 επιβάτες στην κορυφή του εμβληματικού Ericsson Globe είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη θέα σε όλη την πόλη από ύψος 130 μέτρων. 

     

Βερολίνο, Γερμανία

Ο ανελκυστήρας στο AquaDom ανεβαίνει στο εσωτερικό του 25 μέτρων ενυδρείου. Κατά την άνοδο, έχετε την ευκαιρία να δείτε πάνω από 100 διαφορετικά θαλάσσια είδη μέσα από τους γυάλινους τοίχους.

   
  

Όκλαντ, Ν. Ζηλανδία

Ο ανελκυστήρας του Sky Tower χρειάζεται μόλις 40 δευτερόλεπτα για να ανέβει στο παρατηρητήριο, στα 186 μέτρα. Από τους γυάλινους τοίχους του έχετε πανοραμική θέα στο λιμάνι της πόλης ενώ η εμπειρία είναι πιο συγκλονιστική αφού μέσα από το γυάλινο πάτωμά του, βλέπετε το έδαφος να απομακρύνεται καθώς ανεβαίνει. 

    

Μιζούρι, ΗΠΑ

Η 4λεπτη διαδρομή με τις φουτουριστικές καμπίνες ως την κορυφή της 192 μέτρων αψίδας Gateway Arch είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές στον κόσμο γι'αυτό και είναι απαραίτητη η κράτηση εισιτηρίων για να αποφύγετε τις ουρές.

 

 

Φολκέρκ, Σκωτία

Ο τροχός του Falkirk είναι ουσιαστικά ένα “ασανσέρ” για βάρκες και μικρά πλοία. Κατασκευάστηκε για να ενώσει τα κανάλια Forth & Clyde Canal και Union, που έχουν υψομετρική διαφορά περίπου 24 μέτρων, και έτσι να μεταφέρει τα πλοία από το ένα κανάλι στο άλλο. Δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο που απολαμβάνουν υπέροχη θέα στην εξοχή της Σκοτίας από τον ύψους 35 μέτρων τροχό.

 

     

Λίμνη Λουκέρνη, Ελβετία

Η θέα από τον ανελκυστήρα Hammetschwand, που λειτουργεί για πάνω από 100 χρόνια, ξεκινά από τη λίμνη Λουκέρνη για να φτάσει στις Άλπεις. Βρίσκεται στα 1132 μέτρα υψόμετρο και είναι ο ψηλότερος εξωτερικός ανελκυστήρας στην Ευρώπη που φτάνει στα 152 μέτρα. Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό αλλά είναι συγκλονιστική.


  

Διαβάστε περισσότερα στο arttravel.gr
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ