Μάθετε ποιες είναι οι 4 τροφές που θα σας κάνουν... σαΐνια! Ενισχύουν τη μνήμη και βοηθούν τη συγκέντρωση ώστε να... στροφάρετε πιο εύκολα!

Η καλύτερη συγκέντρωση και η ενίσχυση της μνήμης οδηγούν σε καλύτερη διάθεση, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες.

Η καλύτερη συγκέντρωση και η ενίσχυση της μνήμης οδηγούν σε καλύτερη διάθεση, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες.


http://www.all4women.co.za/var/all4women/storage/images/media2/images/5-diet-myths-debunked/1543985-1-eng-GB/5-diet-myths-debunked.jpg
Αβγό

Όχι, όμως, μόνο τα ασπράδια! Ο κρόκος είναι πλούσιος σε χολίνη, μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β, και σε χημικές ενώσεις που ονομάζονται φωσφολιπίδια – και τα δύο σχετίζονται με τη μνήμη. Αν προτιμάς τα ασπράδια, επειδή ο κρόκος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, πρέπει να ξέρεις ότι αν δεν έχεις ήδη πρόβλημα (ή αν ακολουθείς ισορροπημένη διατροφή), τότε δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στο να τρως ένα ολόκληρο αβγό την ημέρα.

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα περιέχει τυροσίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει τους νευροδιαβιβαστές ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη. Όταν αυτοί ενεργοποιούνται, ο εγκέφαλος δουλεύει πιο γρήγορα και είναι πιο αποτελεσματικός στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Όλες οι ζωικές πρωτεΐνες βοηθούν, γιατί, εκτός από τυροσίνη, περιέχουν και άλλα 7 αμινοξέα απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού (σε αντίθεση με τις φυτικές πρωτεΐνες). Η γαλοπούλα είναι από τις καλύτερες επιλογές, με 21 γραμμ. πρωτεΐνες και 0,4 γραμμ. λιπαρά σε μία μερίδα 100 γραμμ. στήθους (το λίπος κάνει το αντίθετο, αφού ο οργανισμός στέλνει αίμα στο πεπτικό σύστημα προκειμένου να το αφομοιώσει). Εναλλακτικά, δοκίμασε κοτόπουλο, με 17,5 γραμμ. πρωτεΐνες και 1,1, γραμμ. λιπαρά ανά 100 γραμμ. στήθος.

Καφές

Δε σου κάνει κακό – ειδικά αν περιοριστείς σε 1 με 2 φλιτζάνια το πρωί. Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπουργκ της Αυστρίας διαπίστωσαν ότι 100 mg καφεΐνη (περίπου 2 φλιτζάνια καφές) βελτίωσαν το χρόνο αντίδρασης και τη μνήμη των συμμετεχόντων στη μελέτη. Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και επενεργεί σε χημικά του εγκεφάλου με τέτοιον τρόπο που βελτιώνει τη μνήμη, την προσοχή και τη συγκέντρωση. Μπορεί, μάλιστα, να αυξήσει και το σκορ σου στα τεστ IQ.

Ψωμί ολικής αλέσεως

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λούνδης στη Σουηδία διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως για πρωινό διατηρεί σταθερό το σάκχαρο έως και 10 ώρες – βελτιώνοντας την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Για καλύτερα αποτελέσματα, άλειψε ψωμί ολικής αλέσεως με λίγο πρωτεΐνη, όπως μία φέτα ημιάπαχο τυρί, για να επιβραδύνεις κι άλλο την πέψη και ως εκ τούτου να έχεις ενέργεια για περισσότερη ώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ