Βίδες με γαρίδες και υπέροχη κόκκινη σάλτσα βασιλικού-Ο Άκης Πετρετζίκης έκανε πάλι το θαύμα του!

Συστατικά

500 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
500 γραμμάρια βίδες
1 δόση σάλτσα ντομάτας
φρέσκο βασιλικό
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο ούζο
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
ελαιόλαδο



Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com  για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά.


Παράλληλα χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.


Αφού σοταριστούν όλα μαζί λίγο ακόμα ρίχνουμε μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και το ανάβουμε με ένα σπίρτο άν αισθανόμαστε άνετα με κάτι τέτοιο και έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ή αλλιώς το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.


Παράλληλα σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή παρά 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη κρατόντας και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να βοηθήσουμε τη σάλτσα μας.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και άν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.


Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ