Στην Καλιφόρνια, δεν κάνεις σεξ αν δεν έχεις ακούσει πρώτα ''ναι'' - ο νέος νόμος για την σεξουαλίκη παρενόχληση στα πανεπιστήμια ''μόνο το ναι είναι ναι''

Το πλαίσιο για την σεξουαλική παρενόχληση στα πανεπιστήμια αλλάζει η πολιτεία της Καλιφόρνια, ώστε πλέον το βάρος σε υποθέσεις παρενόχλησης να μην πεφτεί σε εκπεφρασμένη άρνηση αλλά να χρειάζεται σαφής συγκατάθεση.

http://www.businessnewsdaily.com/images/i/000/001/650/i02/romantic-couple-heart.jpg?1329166187

Με άλλα λόγια, δεν φτάνει να έχει πει κανείς «όχι» για να αποδείξει ότι υπέστη παρενόχληση, αλλά αρκεί να μην έχει πει «ναι» ή να έχει κάνει ξεκάθαρο νεύμα συμφωνίας.

O κυβερνήτης της πολιτείας Τζέρι Μπράουν κύρωσε με την υπογραφή του τον σχετικό νόμο που είχε περάσει νωρίτερα στη βουλή της Πολιτείας. Η πολιτεία είχε υποστεί μεγάλη πίεση να αυστηροποιήσει το πλαίσιο που διέπει την σεξουαλική κακοποίηση σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, αναφέρει το in.gr

Η αλλαγή του νέου πλαισίου συνοψίζεται στο ότι από το «όχι σημαίνει όχι», η λογική πλέον είναι «μόνο το ναι είναι ναι». Στο νόμο, προβλέπεται ότι στα πανεπιστήμια πρέπει να υπάρχει «σαφής, συνειδητή και εκούσια συγκατάθεση για σεξουαλικές πράξεις», είτε με ρητό «ναι» ή με σαφές νεύμα ή προσέγγιση μετά από πρόσκληση.

«Η πολιτεία της Καλιφόρνια δεν θα επιτρέπει πλέον στα ιδρύματα να κρύβουν κάτω από τα χαλί υποθέσεις παρενόχλησης» είπε ο κυβερνήτης, λέγοντας πως το νέο πλαισιο είναι «πλαίσιο προλήψης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ