Φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια και καρότα στο τηγάνι από την Νίκη Χρυσανθίδου - Εύκολο, γρήγορο, ζουμερό και πεντανόστιμο φαγητό!

http://www.gastronomos.gr/images/Recipes/kathimerini/filetokotop2.jpg
gastronomos.gr

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • 4 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κόκκινο πιπέρι

Μερίδες
Προετοιμασία 20΄

Διαδικασία Καθαρίζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα) και έπειτα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα καρότα ανακατεύοντας τακτικά. Οταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα πιπέρια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά) συνοδεύοντάς το με ένα απλό πιλάφι.

 

Στο ποτήρι Το πιάτο αυτό μας προσφέρει μεγάλη ευελιξία επιλογών. Και λευκό και κόκκινο. Από λευκά, ένα χαρμάνι Σαββατιανό - Ροδίτης, και από κόκκινα ένα Αγιωργίτικο.

 

Συμβουλή

Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε τα φιλέτα ολόκληρα. Σε αυτήν την περίπτωση τα σοτάρουμε μόνα τους για περίπου 7-8 λεπτά (γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο) και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθούν τα υλικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ