Φάκελος- Εμπόριο βρεφών: Τι συμβαίνει στη χώρα μας-Διαβάστε την ενδιαφέρουσα έρευνα

Τι θα δίνατε για να γίνετε γονείς; Μέχρι που θα φτάνατε; Τι θα διακινδυνεύατε; Το Infokids.gr αναζήτησε τους δρόμους που ακολουθούν οι «έμποροι ψυχών», που για μια χούφτα ευρώ καθορίζουν τη ζωή ή και το θάνατο «μικρών αγγέλων», μόλις αυτά πάρουν την πρώτη τους ανάσα έξω από το ασφαλές κορμί της μητέρας τους.

A-newborn-Chinese-baby--007

Η επιθυμία για ένα μωρό είναι συχνά τόσο μεγάλη και οι δυνατότητες υιοθεσίας τόσο μικρές, που πολλά ζευγάρια καταλήγουν να αγοράζουν ένα παιδί παράνομα. Φυσικά, μόνο τα «τυχερά» βρέφη που διακινούνται με αυτό τον τρόπο, καταλήγουν σε μια φιλόστοργη οικογένεια. Τα υπόλοιπα θα πρωτοανοίξουν τα μάτια τους για να αντικρίσουν το πιο σκληρό πρόσωπο της ανθρωπότητας. Εμπόρους ψυχών που για λίγα ευρώ μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή, το σώμα και την ψυχή ενός πλάσματος που μόλις γεννήθηκε: Εμπόριο οργάνων, σεξουαλική κακοποίηση, οικονομική εκμετάλλευση.

 

Πόσο κοστίζει ένα νεογέννητο; Ποια είναι η τιμή για να αγοράσεις έναν άνθρωπο; Οι τιμές κυμαίνονται από 2.000 έως και 30.000 ευρώ ανάλογα με το ποιος είναι ο πωλητής και ποιος ο αγοραστής. Η τιμή ενδεχομένως να καθορίζεται κι από το πόσο μακρύ θα είναι το μέλλον του «εμπορεύματος» ή ποια θα είναι η…χρήση του.

 

 

Η μικρή Μαρία

Η περίπτωση της μικρής Μαρίας, ένα χρόνο πριν, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και αποκάλυψε την αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει τις γεννήσεις που λαμβάνουν χώρα στο κράτος αλλά και τα πηγαινέλα μικρών παιδιών που γίνονται βορά στο βωμό του κέρδους. Η μητέρα της Μαρίας εμφανιζόταν να έχει γεννήσει έξι παιδιά μέσα σε 10 μήνες!

photo_verybig_154953

Τα σύνορα μιας χώρας όμως είναι πολύ στενά για το δαιδαλώδες δίκτυο αγοραπωλησίας παιδιών. Το έγκλημα διεξάγεται με διεθνή συμμετοχή και ανοχή.

Τι έχει αλλάξει από τον Οκτώβριο του 2013; Ποιες ποινές επιβλήθηκαν στους υπευθύνους; Πόσο ασφαλές είναι ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα αλλά και αλλού σήμερα;

ff0dbc4d9129b2d0a95ce29ea871c614

 

Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο παρελθόν

Το θέμα δεν είναι καινούργιο ούτε άγνωστο. Δεκάδες άρθρα έχουν γραφτεί, εκατοντάδες έρευνες έχουν γίνει. Τη δεκαετία του ’50 πολλά παιδιά που είχαν αφεθεί σε ιδρύματα δόθηκαν για υιοθεσία σε οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί γονείς τότε πηγαίνοντας στα ιδρύματα να ζητήσουν πίσω τα παιδιά τους, έβρισκαν τις πόρτες κλειστές και τα παιδιά τους εξαφανισμένα. Οι παράνομες υιοθεσίες στα βρεφοκομεία της μετεμφυλιακής Ελλάδας ήταν σχεδόν κατεστημένο.

 Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ