10 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για τα αρώματα: Πού θα ψεκάσεις για να κρατήσει περισσότερο η μυρωδιά;

Ποιο είναι το πιο ακριβό άρωμα στον κόσμο, πού πρέπει να το ψεκάζουμε για να διαρκεί και οκτώ ακόμη αξιοπερίεργα trivia που θα σε εκπλήξουν!

Ποιο είναι το πιο ακριβό άρωμα στον κόσμο, πού πρέπει να το ψεκάζουμε για να διαρκεί και οκτώ ακόμη αξιοπερίεργα trivia που θα σε εκπλήξουν!

  • Η τέχνη της αρωματοποιΐας έχει τις απαρχές της στην Αίγυπτο και στο πέρασμα των χρόνων έχει επιδεχθεί πολλές μετατροπές και εξελίξεις, κάποιες από τις οποίες συγκεντρώσαμε μιας και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Eσύ ήξερες πως υπάρχει άρωμα με μυρωδιά... μπέικον; Ή πως το άρωμα κανονικά δεν θα έπρεπε να το ψεκάζουμε στο δέρμα μας. Αλλά πού; Aυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψεις στα επόμενα κλικ με τα 10 πιο αλλόκοτα facts για τα αρώματα! 
  • Το Ambergris είναι μία από τις πολυτιμότερες πρώτες ύλες στην αρωματοποιία και η μυρωδιά του περιγράφεται ως γλυκερή, ενώ παράλληλα θυμίζει και κάτι από ωκεανό. Το πιο αξιοπερίεργο; Παράγεται στο έντερο της φάλαινας(!) Σήμερα, αρώματα όπως το Light Blue του οίκου Dolce & Gabbana περιλαμβάνoυν συνθετικούς τύπους του σπάνιου αυτού συστατικού.
  • Το ψεκάζεις λάθος! Ναι, στην πραγματικότητα τα μαλλιά σου είναι το καταλληλότερο σημείο για να βάλεις άρωμα. Ο λόγος; Η λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής θα κάνει το άρωμα να κρατήσει περισσότερο, ενώ εξαιτίας της κίνησης των μαλλιών το άρωμα θα διασκορπιστεί ευκολότερα. Eau de Parfum Si του Giorgio Armani.
  • H μύτη σου δεν γνωρίζει. Προφανώς, η μύτη συνηθίζει το signature άρωμα σου και εσύ μπορείς να το μυρίσεις μόνο όταν ψεκάσεις την πρώτη φορά ή όταν αποφασίσεις να προσέξεις τη μυρωδιά του. Μάθημα: Μη ψεκάζεις πολλές φορές! Miss Dior Eau de Parfum του οίκου Dior.
  • Το musk. Ήξερες πως το musk είναι στην πραγματικότητα μία πολύ ισχυρή, κοκκινοκαφέ ουσία η οποία παράγεται από το αρσενικό ελάφι; Δεδομένου ότι απαιτεί το θάνατο ενός ζώου που είναι είδος υπό εξαφάνιση, σπάνια χρησιμοποιείται για αρώματα σήμερα. Αντί αυτού, οι αρωματοποιιοί χρησιμοποιούν συστάσεις που μιμούνται το παραδοσιακό musk. Narciso Rodriguez for Her Eau de Toilette του οίκου Narciso Rodriguez.
  • Eau de Cigarette. Το 1921, η εταιρεία Molinard λάνσαρε ένα άρωμα με το όνομα 'Habanita' που μύριζε... τσιγάρο. Ψέκαζες δηλαδή το τσιγάρο σου για ένα «τέλειο άρωμα διαρκείας». Πόσο τέλειο δηλαδή;
  • Ο Jean Charles, o αρωματοποιός που δημιούργησε αρώματα όπως το Miss Dior, λέγεται πως είχε ασφαλίσει τη μύτη του για... 1.000.000 δολάρια.
  • Για εσένα που αγαπάς το μπέικον. Aν έψαχνες έναν εναλλακτικό τρόπο να απολαύσεις το αγαπημένο σου πρωινό, τώρα μπορείς να το «φορέσεις». Το άρωμα Bacon by Fargginay ξεκίνησε το 1920 από έναν Παριζιάνο κρεοπώλη ο οποίος συνειδητοποίησε πως μπορούσε να ανεβάσει τη διάθεση των πελατών του... ψεκάζοντας το!
  • Ακριβά γούστα. Το πιο ακριβό άρωμα στον κόσμο είναι το άρωμα Imperial Majesty του Clive Christian, του οποίου η τιμή ανέρχεται στα 215.000 δολάρια. Όσο για το μπουκάλι, αυτό είναι κρυστάλλινο με ένα χρυσό διακοσμητικό στοιχείο 18 καρατίων και ένα διαμάντι 5 καρατίων. 
  • H special edition του αρώματος της Beyonce 'Heat Mrs. Carter' είναι το άρωμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που δημιούργησε ποτέ celebrity. Τα κέρδη; Παραπάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
  • Ένα από τα πιο κλασικά αρώματα όλων των εποχών -και best-seller- είναι το Chanel No. 5 του οίκου Chanel. Η Coco Chanel επέλεξε το συγκεκριμένο ανάμεσα από δέκα δείγματα που της πρότεινε ο Ernest Beaux και ήταν το πρώτο άρωμα που περιείχε στη σύνθεση του αλδεΰδες, ένα συνθετικό συστατικό μίας οργανικής ένωσης η οποία μύριζε σαν... σαπούνι.

Πηγή: http://www.madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ