«Πορεία στα εκθέματα Μουσείου Ακρόπολης» - H σημαντική διάλεξη του αρχιτέκτονα του Μουσείου Ακρόπολης Μιχάλη Φωτιάδη

Συνεχίζεται η σειρά διαλέξεων με τίτλο «Πορείας Μετάλλαξη : από την Αρχαιότητα ως Σήμερα», που συντονίζει ο Μιχάλης Φωτιάδης Το Eirini the Blog είναι media sponsor των διαλέξεων!

Ένας κύκλος έξι ομιλιών με τίτλο «Πορείας Μετάλλαξη : από την Αρχαιότητα ως  Σήμερα» παρουσιάζεται στη φιλική αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1, για έξι συνεχείς εβδομάδες, κάθε Δευτέρα στις 7.30μμ. Οι διαλέξεις αφορούν δείγματα της Ελληνικής Διαδρομής από την αρχαιότητα ως την σημερινή γνώση και χρήση.


Οι ομιλίες ξεκίνησαν τη κάθε Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Στις 12.11 ο Μανόλης Κορρές ξεκίνησε  με το «Οδικό Δίκτυο στο Χρόνο». Το οδικό δίκτυο από την αρχαιότητα είναι θέμα προσφιλές στον αρχιτέκτονα καθηγητή του ΕΜΠ, που έχει, μεταξύ πολλών συγγραμμάτων παρουσιάσει το μαγευτικά σχεδιασμένο βιβλίο του «Από το Πεντελικό στον Παρθενώνα»: τίτλος περιληπτικός για τις ολοκληρωμένες πληροφορίες του της κλασικής δόμησης.


Στις  19.11 η Έβη Τουλούπα, αναφέρθηκε στο ιστορικό «Το Κτίριο Βάϊλερ στου Μακρυγιάννη» και πως αποκρυσταλλώθηκε η αρχαιολογική του ταυτότητα. Ως επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων έχει βαθειά γνώση και συναρπαστικό ανέκδοτο υλικό για την Ακρόπολη και την θέση Μακρυγιάννη. Ο λόγος της τέμνει τις εποχές, κρατώντας σταθερά τα μνημεία.

Στις 26.11 ο Μιχάλης Φωτιάδης, αρχιτέκτων, μιλά για την «Πορεία στα Εκθέματα
Μουσείου Ακρόπολης».
Η τελευταία παρουσία τους στο βραβευμένο Μουσείο ανανέωσε την αποδοχή τους από τους σημερινούς επισκέπτες, με ένα νέο μήνυμα.

Στις 03.12 ο Άδωνις Κύρου, δημοσιογράφος, είναι ο αρχαιόφιλος ιχνηλάτης που
«Περπατώντας στα Αρχαία Μονοπάτια» έχει ερωτήματα για ευρήματα ιστορικών
συσχετισμών ανθρώπινης κίνησης. Ξεκινώντας από σχολαστική γνώση διαδρομών και ακτών της Πελοποννήσου επεσήμανε στον αρχαιολογικό κόσμο πολλούς χώρους που αξιοποιήθηκαν αποτελεσματικά.

Στις 10.12 ο Δρ Κωνσταντίνος Ζάχος, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, αποκαλύπτει πως αναπτύχθηκε « Η Πολεοδομία και οι Οχυρώσεις της Ακτίας Νικόπολης». Πρόκειται για οικισμούς που σε μικρή ακτίνα δημιούργησαν ένα ισχυρό μαχητικό κέντρο.

Στις 17.12 ο Δημήτρης Παντερμαλής, Καθηγητής Αρχαιολογίας, και Πρόεδρος Μουσείου Ακρόπολης θα δώσει διάλεξη με θέμα «Οι Δρόμοι του Δίου». Η παρουσίαση αφορά την βόρεια ολυμπιακή πόλη όπου ανασκάπτει εδώ και 45 χρόνια το πυκνό αστικό δίκτυο δρόμων αποκαλύπτοντας την προσωπικότητά της.

Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο οι μετακινήσεις των κατοίκων άφηναν εξελισσόμενο δίκτυο πορείας.
Τις διαλέξεις συντονίζει ο αρχιτέκτων Μιχάλης Φωτιάδης.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μιχάλη Φωτιάδη στο eirini the blog: http://www.enikolopoulou.gr/gr/blog/itsnews1/fotiadis-acropolis-museum.asp

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ