Φτιάξτε τα πιο... «αλλιώτικα» κεφτεδάκια από αρνίσιο κιμά, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις συμβουλές του Λευτέρη Λαζάρου! Σκέτη μούρλια!

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το μισό κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει...

Κεφτεδάκια αλλιώτικαΕυχαριστούμε θερμά τον Λευτέρη Λαζάρου και το www.icookgreek.com για την παραχώρηση της συνταγής!
Υλικά
αρνίσιος κιμάς: 500 γρ. μπούτιρύζι: 100 γρ.μαϊντανός: 1 ματσάκι ψιλοκομμένογραβιέρα «Σαν Μιχάλη»: 50 γρ. τριμμένηκρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένοαυγά: 2λιαστή ντομάτα: 100 γρ. καλά στραγγισμένη και ψιλοκομμένηθυμάρι: 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο ή ξερόαλάτι: όσο θέλετεπιπέρι: φρεσκοτριμμένοαλεύρι: για το τηγάνισμαελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο: 50 ml για το τηγάνισμαΥλικά για τη σάλτσα γιαουρτιούγιαούρτι: 1 κεσεδάκιπατάτα: 1 βρασμένη και λιωμένη με το πιρούνιμαντζουράνα: 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένηTABASCO®: 3 σταγόνεςκρόκος Κοζάνης: 5-6 κλωστές διαλυμένες σε 1 κουταλιά χλιαρό ελαιόλαδοαλάτι: λίγο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το μισό κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και, όταν κρυώσει, το ανακατεύετε με τον ωμό κιμά, προσθέτοντας και τον σοταρισμένο.Προσθέτετε το θυμάρι, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και τη γραβιέρα. Ζυμώνετε πολύ καλά και αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε ομοιόμορφες μπάλες και τις πιέζετε ελαφρά να γίνουν επίπεδες. «Ξεκουράζετε» τους κεφτέδες στο ψυγείο.Αλευρώνετε τους κεφτέδες, τους περνάτε από τα χτυπημένα αυγά και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδο- κοκκινίσουν.Για τη σάλτσα ανακατεύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πατάτα, τη μαντζουράνα, το tabasco, τον κρόκο και το αλάτι μέχρι να γίνουν σάλτσα πηχτή. Συνοδεύετε τους κεφτέδες με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Mix & Match
Κεφτεδάκια πειραγμένα. Βαρβάτο αρνί, σκληρό πικάντικο τυρί, θυμάρι και αψάδα από τη γεύση της λιαστής ντομάτας, μπερδεύονται και ξεδιψούν με ένα ατίθασο, ρουστικάτο Ξινόμαυρο με αρωματικές νύξεις ντομάτας. Ένα Cabernet Sauvignon με φρέσκα αρώματα και καλή οξύτητα ισορροπεί επίσης την αυξημένη λιπαρότητα του πιάτου.
Who is Who: 

Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ