Ταλιατέλες με... ταλιατέλες λαχανικών μαγείρεψε σήμερα η Ντίνα Νικολάου και μας προσκαλεί να το δοκιμάσουμε!

Ελαφρύ πιάτο, έτοιμο σε 40 λεπτά.. που θα ξεσηκώσει τους καλεσμένους σας!



Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το www.dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής!

Υλικά:
Για 4 μερίδες
1 πακέτο (400 γρ.) ζυμαρικά ταλιατέλες
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
3 φέτες καπνιστός σολομός (προαιρετικά), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά, κρατώντας και 1 φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασα.
Κόβω όλες τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια. Κόβω τα κολοκυθάκια και τα καρότα κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, σαν φλούδες. Ιδανικά τις κόβω στην πιο χονδρή πλευρά του τρίφτη ή στο ειδικό εργαλείο, το «μαντολίνο» που είναι ό,τι πρέπει για κόψιμο των λαχανικών σε λεπτότατες, σχεδόν διάφανες φέτες. Μετά, κόβω κατά μήκος τις φέτες σε στενές λωρίδες, με πλάτος όσο και οι ταλιατέλες ζυμαρικών.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να βράσει για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ  και μετά ρίχνω το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνω, αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά, και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, μοιράζω στα πιάτα τις λωρίδες του καπνιστού σολομού.


Who is Who:


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ