Φτιάξτε εύκολα, γρήγορα & απλά τα πιο νόστιμα και οικονομικά κεκάκια με καραμελένια επικάλυψη και γέμιση μπανάνα!

Η αφράτη υφή του κέικ σμίγει με τη βελούδινη καραμελένια επικάλυψη και την μπανάνα, και αυτά τα κεκάκια αναπόφευκτα γίνονται πειρασμός.

Η αφράτη υφή του κέικ σμίγει με τη βελούδινη καραμελένια επικάλυψη και την μπανάνα, και αυτά τα κεκάκια αναπόφευκτα γίνονται πειρασμός.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ375 γρ. µπανάνες πολτοποιηµένες175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερµοκρασία περιβάλλοντος150 γρ. ζάχαρη καστανή3 αυγά µεγάλου µεγέθους (180 γρ.)185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισµένο5 γρ. µπέικιν πάουντερ2,5 γρ. κανέλα σε σκόνη60 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισµα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ225 γρ. ζάχαρη καστανή175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό175ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)2,5ml εκχύλισµα βανίλιας1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)14-16 τσιπς µπανάνας ζαχαρωµένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
Φτιάξτε τα κέικ. Ρίξτε σε ένα µεγάλο µπολ το βούτυρο µε την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε µε µίξερ χειρός µέχρι να πάρετε ένα ασπριδερό και κρεµώδες µείγµα. Σταδιακά προσθέστε τα αυγά και στη συνέχεια ενσωµατώστε το αλεύρι κοσκινισµένο, το µπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Χτυπήστε το µείγµα µέχρι να οµογενοποιηθεί πλήρως. Ξεφλουδίστε τις µπανάνες και πολτοποιήστε τις στο µούλτι. Προσθέστε στο µείγµα τον πολτό από τις µπανάνες και ανακατέψτε ξανά µε το µίξερ χειρός, µέχρι να ενσωµατωθεί πλήρως.
Ψήστε τα κέικ. Βουτυρώστε µε ένα πινέλο και αλευρώστε 8 ατοµικές µακρόστενες φόρµες µίας χρήσης και µοιράστε εκεί ισόποσα το µείγµα. Ψήστε τα κέικ στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 20΄. Βυθίστε στο κέντρο ένα λεπτό µαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιµα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα κέικ να κρυώσουν.
Φτιάξτε την επικάλυψη καραµέλας. Ρίξτε την καστανή ζάχαρη µε το βούτυρο σε µια µεσαία κατσαρόλα και αφήστε σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη, ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέµα γάλακτος, το εκχύλισµα βανίλιας και το αλάτι και αφήστε να σιγοβράσει το µείγµα για 5΄, ανακατεύοντας. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το µείγµα να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.
Μοντάρετε τα κέικ. Περιχύστε τα κέικ µε λίγη από την επικάλυψη καραµέλας, αφού κρυώσουν, και διακοσµήστε αν θέλετε µε ζαχαρωµένα τσιπς µπανάνας. Είναι έτοιµα για σερβίρισµα.
Πηγή: glykamystika.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ