Η συνταγή της ημέρας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Μπουτάκια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ξύνουμε το αγγουρι με τον τριφτη το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του...

Ευχαριστούμε το cookbox.gr  και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την παραχώρηση της συνταγής.
ΥΛΙΚΑ6 μπούτια κοτόπουλο1 αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο2 λεμόνια το χυμό τους και λίγο ξύσμα2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες60 ml. ελαιόλαδοΑλάτι κατά βούλησηΦρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένοφρέσκο δυόσμο 10 φύλλα ψιλοκομμένο200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε το αγγουρι με τον τριφτη το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.
Στοίβουμε καλα το αγγούρι και ανακατεύουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπόλ, μαρινάρουμε τα μπούτια, στο μίγμα που φτιάξαμε, για περίπου 4 ώρες και στην συνέχεια τα ψήνουμε στο  grill στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτα.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία GourmetΑγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ