Στο ερώτημα «μετά τη δόση, τι» απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Το τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup περιγράφουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και οι πολιτικοί αρχηγοί Αλέξης Τσίπρας, Ευ.Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης και Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας μέσω των Νέων του Σαββάτου στο ερώτημα «μετά τη δόση, τι;»

Το τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup περιγράφουν ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς, και οι πολιτικοί αρχηγοί Αλέξης Τσίπρας, Ευ.Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης και Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας μέσω των Νέων του Σαββάτου στο ερώτημα «μετά τη δόση, τι;»
 

Ο Α.Σαμαράς σημειώνει ότι «την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι, θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες» και συνεχίζει: «Η ανάκαμψη είναι ορατή προοπτική. Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Σκληρή δουλειά χρειάζεται.»
 

Ο Α.Τσίπρας αντίθετα τονίζει ότι «βάφτισαν λύση την υπεκφυγή και τη γιορτάζουν», για να συνεχίσει: «στερούμενη σοβαρότητας και αξιοπιστίας, η συγκυβέρνηση υπονομεύει τον εαυτό της. Καλά κάνει. Δυστυχώς όμως υπονομεύει και τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό και μόνον αρκεί για να φύγει. Το συντομότερο δυνατόν.»
 

Ο Ευ.Βενιζέλος σημειώνει ότι αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα να ξαναβρεί τη δυναμική και την προοπτική της με πρώτο όρο μια κυβέρνηση τετραετίας που να λειτουργεί συντονισμένα με καθαρούς κανόνες λειτουργίας. «Χρειάζεται υπομονή και συστηματική δουλειά» αναφέρει.
 

Ο Φ.Κουβέλης χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Eurogroup αποφασιστικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση και θέτει έξι άξονες για την έξοδο από την κρίση. «Η παραμονή στο Ευρώ προϋποθέτει μια πολιτική μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικομομία» σημειώνει.
 

Η Αλ.Παπαρήγα τονίζει ότι ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται και τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν. «Διέξοδος από την κρίση και ανάπτυξη προς όφελος του λαού θα υπάρξει μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους» ξεκαθαρίζει.
Πηγή:tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ