Ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος σχολιάζει την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις!

Ο γνωστός φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος σχολιάζει την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις στο στην πρωινή εκπομπή ''MEGA Σαββατοκύριακο''. Διαβάστε τα όσα είπε και δείτε και το βίντεο.


Ο γνωστός φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος σχολιάζει την επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις στο στην πρωινή εκπομπή ''MEGA Σαββατοκύριακο''. Διαβάστε τα όσα είπε και δείτε και το βίντεο.

-Το δίλημμα είναι Ευρώπη, η, Αφρική. H, τα αντανακλαστικά μιας απαρχαιωμένης κοινωνίας θα επικρατήσουν και η κοινωνία θα βουλιάξει αύτανδρη, η, η κοινωνία αυτή θα πάρει στα χέρια της τη μοίρα της, με όρους όμως μόνο ενότητος, δεν υπάρχει τρόπος να παίρνεις τη μοίρα στα χέρια σου χωρίς ενότητα, και θα προχωρήσει μπροστά να κάνει τα δύσκολα βήματα που χρειάζονται.

- Ο κόσμος όμως σας λέει, σε κάθε εκλογές το ίδιο δίλημμα αντιμετωπίζουμε ότι μας λένε πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι εκλογές, πόσο καθοριστικές είναι αυτές οι εκλογές…

- Εμείς διαβάζουμε τις κάθε φορά εκλογές, πάντοτε υπό το φως και υπό το πρίσμα ενός διακυβεύματος μοιραίου συνεχώς, γιατί απ το 1821 που υπάρχουμε και που το 1822 είχαμε εμφύλιο πόλεμο δεν έχει τελειώσει αυτή η ιστορία, και μόνο χάρις σε συγκυρίες η σε φωτισμένα πνεύματα καταφέρναμε κάθε φορά να κάνουμε βήματα, ήμασταν επί μονίμου βάσεως μπροστά σε μια τρομακτική ας πούμε δυσκολία και μπροστά σε πολύ μεγάλα διλήμματα. Ποιό είναι το δίλημμα κάθε φορά; Eμείς, η, ο κακός εαυτός μας.

-Και τώρα ποιο είναι το δίλημμα σε σχέση με τη μοίρα μας;

- Το δίλημμα σε σχέση με τη μοίρα μας λοιπόν, είναι ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε, αυτή την ώρα που προσφέρουν οι εκλογές ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αυτόν τον προαιώνιο διχασμό, επειδή και η πίεση είναι μεγάλη, και η συνέπεια αυτού του πράγματος έχει να κάνει ακριβώς με αυτή την πόλωση, Ευρώπη η Αφρική, και το λέω εν επιγνώσει των όρων που χρησιμοποιώ. Γιατί για εμένα το πρόβλημα σε σχέση με την Ευρώπη έχει πολιτισμική σημασία. Εάν βγούμε έξω απ την Ευρώπη, θα μείνουμε με τον κακό αρχαίο μας εαυτό, μένοντας μέσα στην Ευρώπη θα μείνουμε με τον καλλίτερο μας εαυτό, τον εαυτό που μπορεί να μας κάνει να κρατήσουμε αυτό που είμαστε το καλλίτερο και να κερδίσουμε τα πράγματα ενός καινούργιου κόσμου. Στο μέτρο που αυτό δεν το λύνουμε, γιατί να υποθέσουμε ότι λύνεται το οικονομικό τώρα, αν μείνουμε ίδιοι όπως είμαστε, θα επαναληφθεί μεθαύριο, επομένως κάθε φορά είναι κρίσιμα τα πράγματα επειδή κάθε φορά είμαστε ίδιοι.

- Δεν αλλάζουμε.

-Δεν αλλάζουμε.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Πηγή: Στέλιος Ράμφος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ