To Who is Who των νέων Υπουργών!!

Δείτε ποιοί είναι οι 16 υπηρεσιακοί Υπουργοί.







Δείτε ποιοί είναι οι νέοι 16 υπηρεσιακοί Υπουργοί








ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παύλος Αποστολίδης

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης από το 2004. Εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα το 1965 και διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο κα Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες. Το 1998 ανέλαβε Γενικός Γραμματεας του υπουργείου Εξωτερικών και το επόμενο έτος επελέγη Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), από όπου συνταξιοδοτήθηκε τον Νοέμβριο του 2004.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αντώνιος Μανιτάκης

Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, εξελέγη, το 1982, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκει έκτοτε τα μαθήματα του Συνταγματικού Δικαίου και της Πολιτειολογίας.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισιού VIII, της Ρώμης και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις Η.Π.Α.Έχει ακόμη ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-1999) και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Ευρπωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γεώργιος Ζανιάς

Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου (1996-1998, 2004-2008). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπήρξε διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών.

Έχει θητεύσει ως Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ (1998-2001) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001-2004). Έχει σπουδάσει επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο του Reading (Μεγάλη Βρετανία). Έχει διδάξει, ως Μέλος ΔΕΠ, στα Πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κρήτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό έργο, δημοσιευμένο σε διεθνή οικονομικά περιοδικά.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέτρος Μολυβιάτης

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες καθώς και στις ελληνικές πρεσβείες της Μόσχας, της Άγκυρας και της Πραιτώριας.

Την περίοδο 1974-1980 ήταν γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συνέχεια για δύο πενταετίες (1980-1985 και 1990-1995) χρημάτισε γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Από το 1996 εκλέγεται βουλευτής επικρατείας με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρέμεινε μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου του 2006. Επίσης είναι πρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Φράγκος Φραγκούλης

Αξιωματικός του πυροβολικού του Στρατού Ξηράς, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.









ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ιωάννης Στουρνάρας

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.




ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Γρηγόριος Τσάλτας

 Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατέχει Doctorat D’Etat en Droit (ομοφώνως άριστα) στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Νομικών και Οικονομικών Επιστημών της Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales του Πανεπιστημίου της Νίκαιας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με ειδίκευση στο Δίκαιο της Ανάπτυξης από το Institut du Droit de la Paix et du Developpement του Πανεπιστημίου της Νίκαιας και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.







ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

Σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, κ. Νίκου Κιάου, έχει σπουδάσει Νομικά, είναι εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον οποίο έχει διατελέσει ως αντιπρόεδρος και μέλος της Ενωτικής Κίνησης Δικηγόρων.

Έχει υπογράψει «ναι» στο σχέδιο Ανάν ως ακαδημαϊκός και είναι μέλος της προδικτατορικής νεολαίας της Αριστεράς.






ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Σίμος Σιμόπουλος


Ο καθ. Σίμος Σιμόπουλος, είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Είναι κάτοχος του Diploma of Imperial College και Ph.D., από το ίδιο πανεπιστήμιο (1978). Από το 1992 είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας του ΟΟΣΑ, επικεφαλής στην Κοινοτική Δράση ERRICCA και Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Επίσης είναι μέλος στη Διεθνή Εταιρεία Ακτινοφυσικής, στο Ινστιτούτο Πυρηνικών Μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και στο The New York Academy of Sciences.





ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αντώνιος Ρουπακιώτης



Πρώη Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στο εργατικό δίκαιο. Σπούδασε νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου.













ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Χρήστος Κίττας

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνοντας τις σπουδές του στο εξωτερικό. Το 1975 έγινε διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και το 1983 εξελέγη υφηγητής της παθολογικής ανατομικής στην ιατρική σχολή. Το 1983 εξελέγη επίκουρος καθηγητής, το 1990 αναπληρωτής και το 1993 καθηγητής ιστολογίας και εμβρυολογίας στην ίδια σχολή. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2003-2006) και από το 2006 είναι πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτίρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία όμως ανακάλεσε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Στις 6 Δεκεμβρίου 2009 δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στην πρυτανεία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του υπέστη ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Για το περιστατικό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Λίγες μέρες αργότερα ο Χρ. Κίττας υπέβαλε την παραίτησή του από την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ναπολέων Μαραβέγιας

Σπούδασε Οικονομική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d’ Etat (1983) με Άριστα και με υποτροφίες της Αγροτικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με Παράσημο (2001) και έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια Ευρωπαϊκών χωρών. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στο χώρο της Ευρωπαϊκής Οικονομίας και Πολιτικής.








ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ

Χρήστος Γεραρής

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1963 ως πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 1973 έγινε εισηγητής, το 1982 σύμβουλος και το 1997 αντιπρόεδρός του. Το 1999 έφτασε στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2005. Μετά την συνταξιοδότησή του διετέλεσε πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2008), καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημοσίας Διοίκησης, πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και ad hoc δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ελευθέριος Οικονόμου

Κατετάγη το Σεπτέμβριο του 1974 στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1981. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες κυρίως Κρατικής Ασφαλείας. Είναι Επίτιμος Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας. Υπήρξε ο πρώτος Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, θέση την οποία υπηρέτησε από το Μάρτιο του 2001 έως το Μάρτιο του 2006. Είχε, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την επικοινωνιακή στρατηγική κατά την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Αγώνας, την ασφάλεια της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το 2003 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε, με το βαθμό του Ταξιάρχου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και ως Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέχρι τον Μάρτιο του 2008, όταν και προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων. Στις 3 Μαρτίου 2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατηγού και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Στις 5 Νοεμβρίου 2009, με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έως τις 17 Δεκεμβρίου 2011, οπότε τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Κόρη του δημοσιογράφου Λέοντα Καραπαναγιώτη και της Ελένης Βαλαωρίτη. Από την πλευρά της μητέρας της κατάγεται από την παλιά οικογένεια Βαλαωρίτη και είναι εγγονή του υπουργού Αριστοτέλη Ι. Βαλαωρίτη, δισέγγονη του πολιτικού & τραπεζικού Ιωάννη Βαλαωρίτη καθώς και δισέγγονη του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει την Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί με αποτέλεσμα να καταλάβει την βουλευτική έδρα.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αντώνιος Αργυρός

Έχει σπουδάσει νομικά και είναι δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συντονιστής στον Σύνδεσμο Διαμεσολάβησης Ελλάδος (ΣΥ.ΔΙ.ΕΛ), ο οποίος είναι ο θεσμικός αρμόδιος για εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών σε εθνικό επίπεδο, όπως η διαιτησία και ο συμβιβασμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ