Διώξεις σε βάρος των 92 συλληφθέντων για τις καταλήψεις στη βίλα Αμαλίας-Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Οι συλληφθέντες οδηγούνται, τμηματικά, στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Νέες τοποθετήσεις του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλου, ότι «η αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία», «φουντώνουν» την κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε σε βάρος των 92 συλληφθέντων κατά τη χθεσινή επιχείρηση στη βίλα Αμαλίας ο εισαγγελέας. Οι 92 δεν οδηγήθηκαν τελικά, στα δικαστήρια της Ευελπίδων αλλά μετέβη ο εισαγγελέας στη ΓΑΔΑ όπου κρατούντο.

Νέες τοποθετήσεις του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλου, ότι «η αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία», «φουντώνουν» την κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, oι συλληφθέντες οδηγούνται, τμηματικά, στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή νέες δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντοπούλου, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «άμεσα δημοκράτες» τους αναρχικούς.

«Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία” και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης” εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας .

«Ο Σύριζα -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας- οφείλει άμεσα να απαντήσει:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω Βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του Βουλευτή του ότι η “αναρχία είναι η άμεση Δημοκρατία”.

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι “το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό”.

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι Βουλευτές του Σύριζα αυτοπροσδιορίζονται στον Αναρχικό Χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων Βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε Βουλευτής διατηρεί σπίτι του “τον τσελεμεντέ του αναρχικού”.

6ον: Εάν για τον ΣΥΡΙΖΑ η πυρπόληση της Αθήνας το 2008 ήταν “επανάσταση και εξέγερση”.

Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως “χαφιεδίστικη την ανακοίνωση της Ν.Δ.” για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.

Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους “κουκουλοφόρους”, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως “κουκουλοφόρος”.

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…

Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο κ. Διαμαντόπουλος είχε τοποθετηθεί για τις καταλήψεις και στην χθεσινή του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής όπου είπε τα εξής, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης:

«Αυτή τη στιγμή έγινε επίθεση στον ανοικτό κοινωνικό χώρο κατάληψης στο Σκαραμαγκά. Αυτά είναι κτήρια παρατημένα από το ελληνικό κράτος. Έχουν γίνει ενέργειες να τα υποστυλώσουν, ενέργειες που τα κρατούν ζωντανά. Είναι χώροι όπου γίνονται μαθήματα και προβολές. Είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα. Μπορώ να αντιληφθώ την αντίδρασή τους γιατί είναι συντηρητικοί. Το μυαλό τους είναι στην εμπορευματοποίηση και δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Αυτά, όμως, σας πειράζουν –και ειδικά τον κ. Δένδια με τη φασίζουσα συμπεριφορά του- για ποιο λόγο; Γιατί είναι οι δομές που δημιουργούν ένα πλέγμα στην κοινωνία. Αυτές θα είναι το εφαλτήριο και «θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει». Είναι αυτές που θα κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή, αυτές οι δομές αλληλεγγύης.

Θέλω να ρωτήσω το εξής: Ήμουν μικρός και δεν θυμάμαι. Όταν σκότωσαν Νεοδημοκράτες τον Τεμπονέρα, έγινε κανένα «ντου» σε όλες τις τοπικές της Νέας Δημοκρατίας, έκλεισαν όλες τις τοπικές; Σίγουρα θα υπήρχαν και ρόπαλα για σημαιάκια, ίσως και σημαίες καλάμια. Μπορεί να χρησιμοποιούνταν ως φυσοκάλαμα, να πετούσαν δηλητηριώδη βελάκια».

Αργότερα, απαντώντας σε σχόλια του κ. Γεωργιάδη, ο ίδιος προσέθεσε:

«Εγώ δεν είπα: "Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει, θα σας πάρει και θα σας σηκώσει". Σας εξηγώ το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι δύναμη σταθερότητας. Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει την ελπίδα για κοινωνική δικαιοσύνη, για να πάνε αυτοί που πρέπει -και δεν τους κρύβει καμιά γραβάτα- εκεί που πρέπει, τα πράγματα στην κοινωνία θα ήταν διαφορετικά.
Εμείς είμαστε η δύναμη σταθερότητας και δεν είμαστε εμείς που όταν θα ανεβούμε στην εξουσία, - εξουσία το εννοείτε εσείς- στη διακυβέρνηση, θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.
Και να σας ρωτήσω κάτι, κύριε Άδωνι Γεωργιάδη;

Ήταν το σπίτι της Μαρίας Κάλλας. Το ρεσάλτο στο Κερατσίνι πριν από λίγα χρόνια, μήπως ήταν το σπίτι του Μάρκου Μπότσαρη; Η κατάληψη του Σκαραμαγκά τι ήταν; Μήπως ήταν της γιαγιάς σας; Δεν νομίζω».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ