Η Ελληνική Start-up LAZYPUB στις 10 καλύτερες της Ευρώπης! Εφαρμογές για κινητά & tablets

Μέσα σε πέντε μήνες από την εμφάνισή της, η ελληνική LazyPub επιλέχθηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες startups στην Ευρώπη για την κατηγορία της στα βραβεία The Europas Awards 2013. Συνολικά στην τελική φάση είχαν προκριθεί 600 startups, από τις οποίες έμειναν μόνον 10 υποψήφιες για κάθε μία από τις 20 κατηγορίες, ενώ η LazyPub θα διαγωνισθεί στην κατηγορία "Lightweight Startup", για εταιρείες δηλαδή που ξεκίνησαν λιγότερο από 12 μήνες πριν ή που έχουν λάβει λιγότερα από 100.000 ευρώ σε χρηματοδότηση. Σημειώνεται πως η LazyPub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012.

Μέσα σε πέντε μήνες από την εμφάνισή της, η ελληνική LazyPub επιλέχθηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες startups στην Ευρώπη για την κατηγορία της στα βραβεία The Europas Awards 2013.

Συνολικά στην τελική φάση είχαν προκριθεί 600 startups, από τις οποίες έμειναν μόνον 10 υποψήφιες για κάθε μία από τις 20 κατηγορίες, ενώ η LazyPub θα διαγωνισθεί στην κατηγορία "Lightweight Startup", για εταιρείες δηλαδή που ξεκίνησαν λιγότερο από 12 μήνες πριν ή που έχουν λάβει λιγότερα από 100.000 ευρώ σε χρηματοδότηση. Σημειώνεται πως η LazyPub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας emea.gr, τo LazyPub, η ομάδα του οποίου αποτελείται από τους Αντώνη Φρίγγα (CEO) , Περικλή Μαραβελάκη (CTO), Χρήστο Τσιαβό (Backend Developer) και Ιωάννα Καλλίγερου (UX Designer), είναι μία εφαρμογή η οποία φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στο cloud publishing με καινοτόμα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν υλοποιηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η απλότητα στην χρήση.
 

Η εφαρμογή LazyPub είναι μια λύση χαμηλού κόστους η οποία επιτρέπει την εύκολη δημοσίευση PDF, EPUB και HTML εκδόσεων σε κινητά τηλέφωνα και tablets. Ενώ η κύρια αγορά η οποία απευθύνεται είναι οι εκδοτικοί οίκοι και οι εκδοτικές εταιρείες περιοδικών μπορεί πάρα πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για την δημοσίευση εταιρικών εκδόσεων, φυλλαδίων κλπ. Επί του παρόντος υποστηρίζεται το iOS της Apple αλλά σύντομα θα υπάρξει επέκταση και σε άλλες πλατφόρμες.

Η iOS εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εκδόσεις είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, ενώ υποστηρίζονται in app purchases και subscriptions. O reader της εφαρμογής παρέχει μια σειρά δυνατοτήτων όπως εύκολη πλοήγηση μέσω thumbnails ή πίνακα περιεχομένων, προσθήκη σελιδοδεικτών, διαμοιρασμός σε Facebook και Τwitter.
 
Το διαχειριστικό κομμάτι της υπηρεσίας αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα που επιτρέπει στους εκδότες να ανεβάζουν αρχεία προς δημοσίευση, να εμπλουτίζουν αρχεία με διαδραστικά στοιχεία (URLs, YouTube, Vimeo, mp3 files) μέσα από ένα απλό editor αλλά και να έχουν πρόσβαση σε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία.
Όσο για το διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετάσχει η startup, τα βραβεία The Europas διοργανώνονται τα τελευταία 3 χρόνια υπό την καθοδήγηση του editor Ευρώπης του TechCrunch Mike Butcher, ενώ φέτος τη διοργάνωση θα αναλάβει η ομάδα του Web Summit. Τα βραβεία αφορούν σε τεχνολογικές startups αρχικού, μεσαίου και τελευταίου σταδίου, καθώς και σε επενδυτές και media από την περιοχή EMEA.
 
Η διοργάνωση του 2013 θα λάβει χώρα στις 22 Ιανουαρίου στο Βερολίνο, ενώ πλέον οι κατηγορίες στις οποίες θα υπάρξουν βραβεύσεις έχουν επεκταθεί σε 20. Ανάμεσα στους προηγούμενους νικητές της διοργάνωσης περιλαμβάνονται και οι Soundcloud, Spotify, MindCandy, Wonga και Podio.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ