Από χθες βράδυ διήμερη κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!‏

Φοιτητές αποφάσισαν να κάνουν διήμερη κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ίδρυμα αλλά και για την είσοδο της Αστυνομίας στο Ίδρυμα. Η κατάληψη αναμένεται να λήξει αύριο το βράδυ.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Νίκος Σταυρακάκης, εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος και κάλεσε την Πολιτεία να βοηθήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα στην καταπολέμηση των περιστατικών βίας στα πανεπιστήμια.


ΠΟΣΔΕΠ: «Πέπλο τρόμου» πάνω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Πέπλο τρόμου» απλώνεται πάνω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τονίζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Ν. Σταυρακάκης, σε ανακοίνωσή του και με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΟΠΑ).

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στο Ίδρυμα είναι η παράθεση των κρουσμάτων, μόνο των τελευταίων ημερών, που κάνει ο πρόεδρος και συγκεκριμένα:

- Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη Κωνσταντίνου Γάτσιου και προκάλεσε σοβαρότατες καταστροφές.

- Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 ομάδα ατόμων περικύκλωσε τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος, Εμμανουήλ Γιακουμάκη, και σπρώχνοντας, απειλώντας και προπηλακίζοντάς τον, τον εξώθησαν στην οδό Πατησίων απαιτώντας να «ζητήσει από την αστυνομία να αποχωρήσει».

- Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 κουκουλοφόροι κατέστρεψαν το άγαλμα του ευεργέτη του Ιδρύματος Μαρασλή και τα τζάμια της ιστορικής Αίθουσας Τελετών του Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει «την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στους άμεσα πληγέντες: τον πρύτανη Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον αντιπρύτανη Μανόλη Γιακουμάκη, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους, τους φοιτητές και λοιπούς εργαζόμενους του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνούν τώρα και χρόνια, αναγκαζόμενοι να ζουν και να εργάζονται καθημερινά σε συνθήκες υψηλού ρίσκου! «Τους στηρίζουμε», τονίζει, « με όλες μας τις δυνάμεις και τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως εφικτό για να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν ο εφιάλτης που σήμερα βιώνουν, για να απομακρυνθεί το πέπλο του τρόμου που απλώνεται πάνω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στα μέλη ενός Ιδρύματος που βρίσκονται διεθνώς στην πρωτοπορία της έρευνας και της ακαδημαϊκής δράσης, δεν αξίζει αυτή η τραγική πραγματικότητα''!».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ