Γκαζάκια, μολότοφ, Καλάσνικοφ! Τι έπεται? Ποιοι φοβούνται?‏

Μετά την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σίμου Κεδίκογλου με μολότοφ και την έξαρση των επιθέσεων σε σπίτια, κομματικά γραφεία, τράπεζες και οργανισμούς του δημοσίου, το ερώτημα των αξιωματικών της ΕΛΑΣ ήταν ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος.

Το ερώτημα αυτό απαντήθηκε σήμερα τα ξημερώματα με «αναβάθμιση» των επιθέσεων καθώς οι δράστες έφτασαν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα με Καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ με αποτέλεσμα οι σφαίρες να φτάσουν μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού! Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με αστυνομικούς διευθυντές για τα φαινόμενα βίας.

Για την επίθεση είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες αναμένεται συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.



Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο η προσπάθεια πυρπόλησης του σπιτιού του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στο λόφο του Στρέφη. Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα(!) την είσοδο τριώροφου κτηρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κ. Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν μέσα στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Πολιτική κόντρα

Για το θέμα έχει ξεσπάσει και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ συνέδεσε ευθέως τη δράση των αγνώστων εμπρηστών με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε απερίφραστα τις εμπρηστικές επιθέσεις και έκανε λόγο για προβοκάτσια επισημαίνοντας ότι τα γκαζάκια στοχεύουν στην αναχαίτιση της αριστεράς.

Την καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις  ζήτησε με δήλωσή του ο γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη Νέα Δημοκρατία, τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν θύματα. Όμως, αυτή η πράξη βίας πρέπει να καταδικαστεί από όλους. Να καταδικάσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, από όπου και αν προέρχονται, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά. Αυτό περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τρομοκρατείται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό».

Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την επίθεση με Καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας».

Ο κ. Σκουρλέτης, ωστόσο, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο «ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση κατά του κ. Σκουρλέτη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: « Κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες». Στην ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου» και πως η επίθεση «δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών. Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ