Το πρώτο ευφυές περιοδικό δημιουργεί η ελληνική Noowit

Το NOOWIT το γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012, στο TEDxAthensSalon, μία ειδική spin-off διοργάνωση του TEDxAthens, αφιερωμένη στα ελληνικά web startups. Εκεί, ο Νικόλαος Νανάς από την Noowiteam είχε παρουσιάσει την ιδέα της εφαρμογής μπροστά σε κοινό και κριτές, μεταξύ των οποίων και ο editor Ευρώπης του The Kernel, Alejandro Barrera, και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Σήμερα, η ομάδα του NOOWIT μετατρέπει την εφαρμογή από έναν news aggregator που με βάση εξελιγμένους αλγόριθμους συγκεντρώνει περιεχόμενο από διαδικτυακές πηγές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του χρήστη σε μία "επαναστατική" εφαρμογή που ο χρήστης θα μπορεί να εμπλουτίζει με το δικό του περιεχόμενο, δημιουργώντας το δικό του εξατομικευμένο περιοδικό και διαμοιράζοντάς το με όποιον επιθυμεί.

"Θέλαμε να ξεφύγουμε από το NOOWIT να είναι απλά ένα personalized reading app και να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα στοχευμένης δημοσίευσης που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει το δικό του ευφυές περιοδικό που προσαρμόζεται και αυτό-συντάσεται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του εκάστοτε αναγνώστη", τονίζει ο Ν. Νανάς σε επικοινωνία του με το EMEA.gr.

Η πρώτη έκδοση του NOOWIT είχε κυκλοφορήσει σε private beta το Μάιο του 2012 και έχει μέχρι σήμερα 500 εγγεγραμμένους χρήστες, κυρίως από Ελλάδα, ενώ πλέον έχει σταματήσει να δέχεται νέες εγγραφές, ενόψει του NEW! NOOWIT, το οποίο θα βγει σε private beta στο τέλος Ιανουαρίου.

Στην νέα έκδοση, η ομάδα της εφαρμογής έχει βασιστεί στα στατιστικά χρήσης της πρώτης έκδοσης και τα σχόλια των χρηστών της, για να επικεντρωθεί στις πιο σημαντικές λειτουργίες και να βελτιώσει την χρηστικότητα της εφαρμογής. Έχει διατηρηθεί ο βασικός υπολογιστικός πυρήνας και έχει επανασχεδιασθεί και αναπτυχθεί από την αρχή ολόκληρο το interface.

"Μάθαμε πολλά από αυτή την πρώτη έκδοση και τους χρήστες της.  Ένα από τα βασικά συμπεράσματα ήταν ότι για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε στον χώρο του content personalization διεθνώς, χρειαζόμασταν κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό, που θα προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως."

"Μετά από ενάμιση χρόνο ανάπτυξης είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να έχουμε στα χέρια μας και να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λίαν συντόμως στο ευρύ παγκόσμιο, κοινό μία διαδικτυακή εφαρμογή που αισιοδοξούμε ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη μετάβαση από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στα πραγματικά, εξατομικευμένα, κοινωνικά μέσα πληροφόρησης", τονίζει στο EMEA.gr ο Νικόλαος Νανάς.

Πέρα από τη διάκριση στο TEDxAthensSalon και τη δυναμική παρουσία του NOOWIT στην ελληνική startup σκηνή, η εφαρμογή έχει ήδη αρχίσει να προσελκύει και τα διεθνή "βλέμματα", καθώς μετά την παρουσία του στο Dublin Web Summit στην Ιρλανδία, συμπεριελήφθη στις ανερχόμενες startups για το 2013 από το BetaLi.st, ενώ και το blog Eulen aus Athen, το οποίο παρουσιάζει ελληνικές καινοτομικές startups στο γερμανικό κοινό, αφιέρωσε το πρώτο του άρθρο στο NOOWIT.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ