Ελισάβετ ή Νταϊάνα , Αλεξάνδρα ή Μαίρη; Όλα τα πιθανά ονόματα που θα δοθούν στην μπέμπα που περιμένει ο William και η Kate

Αν η Kate Middleton γεννήσει κορίτσι, όπως κατά λάθος άφησε να «φανεί» στην επίσημη επίσκεψη της στο Grimsby, θα πρέπει από τώρα μαζί με τον William να αρχίσει να σκέφτεται τι όνομα θα δώσει στην μπέμπα της.

Αν η Kate Middleton γεννήσει κορίτσι, όπως κατά λάθος άφησε να «φανεί» στην επίσημη επίσκεψη της στο Grimsby, θα πρέπει από τώρα μαζί με τον William να αρχίσει να σκέφτεται τι όνομα θα δώσει στην μπέμπα της.


Κατά παράδοση, στα «βασιλικά» μωρά δίνονται πολλά ονόματα: για παράδειγμα, ο William έχει και τα ονόματα Arthur Philip Louis, κι αυτό γίνεται για να αποδοθεί τιμή στα διάφορα μέλη των οικογενειών των δύο γονιών.

 

Βέβαια, το «Ελισάβετ» είναι η πιο προφανής επιλογή για την μικρή πριγκίπισσα. Εκτός του ότι θα αποτελεί τιμή προς τη γιαγιά του William, το όνομα αυτό έχει και σχέση με την οικογένεια της Kate, καθώς τόσο αυτή όσο και η μητέρα της, Carole, έχουν το Ελισάβετ ως δεύτερο όνομα τους.



Το πλεονέκτημα του ονόματος αυτού είναι και το όμορφο υποκοριστικό του, Lizzy, Liz ή Libby. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το υποκοριστικό της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ είναι το Lilibet.

 

Μια ακόμη ασφαλής επιλογή ονόματος θα μπορούσε να είναι, τι άλλο, το όνομα Νταϊάνα, για ευνόητους λόγους.  Δεδομένου ότι η μικρή πριγκίπισσα μια μέρα θα ανέβει στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας, τα ονόματα Αλεξάνδρα, Βικτώρια και Μαίρη είναι επίσης αρμόζουσες επιλογές.

Η βασίλισσα Μαίρη ήταν η γιαγιά της βασίλισσας Ελισάβετ. Θα ταίριαζε επίσης και το «Αλεξάνδρα», από την Αλεξάνδρα της Δανίας που παντρεύτηκε τον Εδουάρδο τον 8ο και ήταν νύφη της βασίλισσας Βικτώριας.

Άλλες πιθανές επιλογές, τα ονόματα Άννα ή Αλίκη, προς τιμή της μητέρας του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ό,τι και να αποφασίσουν πάντως οι γονείς, αυτή τη φορά θα το κρατήσουν κρυφό ως την τελευταία στιγμή ως τον Ιούλιο, που το παιδί θα γεννηθεί.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ