Για άνδρες: Μάθετε ποιος είναι ο... ορκισμένος εχθρός του σπέρματος και αποφύγετέ τον με κάθε τρόπο!

Μια ομάδα επιστημόνων του Rigshospitalet, του Πανεπιστημιακού Εθνικού Νοσοκομείου που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη έδωσε την απάντηση.

Μια ομάδα επιστημόνων του Rigshospitalet, του Πανεπιστημιακού Εθνικού Νοσοκομείου που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη έδωσε την απάντηση.



Ας δούμε όμως αναλυτικότερα την έρευνα για να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα:

Η ικανότητα του άνδρα να τεκνοποιήσει έχει συσχετιστεί από τα πανάρχαια χρόνια με την αρρενωπότητά του, αλλά και με τον βαθμό που έλκει το γυναικείο φύλο.Μπορεί το μυαλό μας να μην πήγαινε στο ότι η διατροφή μπορεί να σχετίζεται με κάτι τέτοιο, αλλά οι ενδείξεις ότι μια λιπαρή δίαιτα παρεμποδίζει την παραγωγή σπέρματος, αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα.

Μεταξύ 2008 και 2010 οι ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου που προαναφέραμε συνέλεξαν πληροφορίες διατροφής και δείγματα σπέρματος από 701Δανούς, γύρω στα 20, στους οποίους και γίνονταν στρατιωτικές εξετάσεις. Οι υπεύθυνοι της μελέτης ανακάλυψαν πως όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν περισσότερα κορεσμένα λίπη είχαν 38% μικρότερη συγκέντρωση σπέρματος σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν λιγότερο. Αυτοί που προσλάμβαναν περισσότερα κορεσμένα λιπαρά είχαν 41% μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες με βάση την πρόσληψη θερμίδων από κορεσμένα λίπη και την ατομική παραγωγή σπέρματος. Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, έδειξαν ότι η συγκέντρωση του σπέρματος και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μειώθηκε όσο αυξανόταν η πρόσληψη λίπους. Οι άνδρες που πήραν πάνω από 11% των θερμίδων τους από κορεσμένα λίπη, είχαν συγκέντρωση σπέρματος 50 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος, με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων να φτάνει τα 163 εκατομμύρια. Ενώ αυτοί που είχαν πάρει το 15% των θερμίδων τους από κορεσμένα λίπη η συγκέντρωση ήταν 45 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων 128 εκατομμύρια.

Δεν είναι η μοναδική φορά όμως που γίνεται λόγος για τις αρνητικές επιπτώσεις της λιπαρής διατροφής στην ποιότητα του σπέρματος. Το 2011 βραζιλιάνοι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η κατανάλωση περισσότερων δημητριακών ολικής αλέσεως σχετίζεται με αυξημένη συγκέντρωση και κινητικότητα σπερματοζωαρίων καθώς και μια μελέτη που υποστηρίζει πως η κατανάλωση φρούτων ευεργετεί την ευκινησία του σπέρματος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής άσκησης είναι ακόμα δύο βασικοί παράγοντες στον καθορισμό της ποσότητας και της ποιότητας του σπέρματος. Παρακινείστε λοιπόν τον σύντροφό σας να καπνίζει λιγότερο, να ασκείται περισσότερο και να κόψει τα πολλά λίπη, γιατί ακόμα και αν η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί πλήρως για την επίδρασή τους στο σπέρμα, η υπερβολική κατανάλωση τους σίγουρα έχει και άλλες δυσάρεστες συνέπειες, όπως καρδιακά προβλήματα, καρκίνος και άλλες παθήσεις.

Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ