Good News: Aπό αύριο στην Αθήνα 1000 ταξιδιωτικοί συγγραφείς, δημοσιογράφοι & μπλόγκερς του τουρισμού από 50 χώρες:Για πρώτη φορά εδώ η διεθνής συνάντηση Travel Bloggers Exchange - TBEX Europe!

Αυτές τις μέρες η Αθήνα θα γεμίσει με 1000 περίπου ταξιδιωτικούς συγγραφείς, συντάκτες, μπλόγκερς και επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού από 50 χώρες.

Αυτές τις μέρες η Αθήνα θα γεμίσει με 1000 περίπου ταξιδιωτικούς συγγραφείς, συντάκτες, μπλόγκερς και επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού από 50 χώρες. Όλοι τους θα συμμετέχουν στη διεθνή συνάντηση Travel Bloggers Exchange - TBEX Europe 2014 (Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, 23- 25 Οκτωβρίου), που διοργανώνεται στην Ευρώπη και την Αμερική τα τελευταία χρόνια και που φέτος επέλεξε να φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Από την πλευρά της χώρας μας, τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής και το Athens Convention & Visitors Bureau, καθώς και το Υπουργείο Τουρισμού με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).




Η παρουσία των συνέδρων είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί η Αθήνα ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός και να διαδοθούν ευρύτατα οι εντυπώσεις των μπλόγκερς μέσα από την άμεση εμπειρία τους. Πρόκειται, όπως λένε οι διοργανωτές για το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό media fam trip που έχει ποτέ φιλοξενήσει η πόλη, συνδυάζοντας δράσεις εξοικείωσης, προγράμματα φιλοξενίας και χορηγιών, περιηγήσεις, εκδηλώσεις και ομιλίες.

http://images.elculture.gr/photo/%CE%97%20%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%BF%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81%CF%82~968194-316-1(1).jpg

Ο διευθυντής και συνιδρυτής της διοργάνωσης, Rick Calvert, μας εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους επιλέχθηκε η Αθήνα: «Η Αθήνα είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στον κόσμο. Πολλοί προφανώς την επισκέπτονται για την ιστορία της, αλλά υπάρχουν τόσα ακόμα να προσφέρει: Πολιτισμό, τέχνη και μουσική, διασκέδαση, φαγητό, ήλιο και παραλίες... πλήθος επιλογών για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Η κρίση σίγουρα αποτέλεσε έναν παράγοντα για την επιλογή μας. Η πόλη ένιωθε ότι τα ΜΜΕ την έχουν αδικήσει, δίνοντας μια αρνητική εικόνα των συνεπειών της οικονομίας στους πιθανούς επισκέπτες. Αυτό μας ήταν σαφές. Οι έλληνες διοργανωτές θεώρησαν ότι οι μπλόγκερς θα βοηθήσουν να φανεί η αλήθεια και να διαδοθεί η είδηση ότι η πόλη είναι σώα και αβλαβής. Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να επισκεφθεί κανείς την Αθήνα. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι η ενέργεια που πηγάζει από τη νεολαία. Ξεκινούν νέες επιχειρήσεις που οραματίζονται μια διαφορετική πόλη, κάτι που μου θύμισε το Σαν Φρανσίσκο. Νιώθεις έντονα την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό για το μέλλον. Πέρα απ' αυτό, διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Αθηναίων αντιλαμβανόταν πόσο σημαντική είναι η χρήση των νέων μέσων για την προώθηση της πόλης στη νέα γενιά ταξιδιωτών. Αυτό επίσης έπαιξε ρόλο στην απόφασή μας».



Η Becki Enright είναι ομιλήτρια του TBEX, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, βραβευμένη ταξιδιωτική μπλόγκερ και συγγραφέας και διατηρεί τη σελίδα Borders of Adventure. Έχει έρθει ήδη το καλοκαίρι στην Αθήνα για να μελετήσει τις συνέπειες της κρίσης, τις μεταβολές και την ανάπτυξη της πόλης. Σκέφτεται να μείνει στην Αθήνα το 2015, οπότε, όπως μας λέει, νιώθει και η ίδια Αθηναία, όπως η ομώνυμη καμπάνια, στην οποία συμμετέχει. «Μου αρέσει ο ρυθμός και η ατμόσφαιρα της πόλης, η περηφάνια των κατοίκων της και οι εξελίξεις που τρέχουν. Η πόλη βρίσκεται σε ένα συναρπαστικό στάδιο αλλαγών, αλλά είναι παρεξηγημένη. Μου αρέσει πολύ να υπερασπίζομαι μια πόλη που έχει ανάγκη να τη δουν όπως πραγματικά είναι. Μια πόλη όπου η δημιουργικότητα ενώνεται με την αποφασιστικότητα να μην κάνει κανείς πίσω στις αντιξοότητες. Αυτό συμβάλει στην αναζωογόνηση της Αθήνας και της προσδίδει ένα νέο, μοναδικό χαρακτήρα». Η Becki θα μιλήσει για το πώς μπορεί να δει κανείς την Αθήνα διαφορετικά. «Θέλω να ακούσει ο κόσμος ιστορίες για τους κατοίκους και την περηφάνια τους, την αποφασιστικότητά τους και την αγάπη τους για το μέρος που ζουν, όλα αυτά που αλλάζουν την πόλη. Και κυρίως, θέλω και άλλοι συγγραφείς να μοιραστούν αυτά τα μυστικά και τις ιστορίες. Μαζί θα βοηθήσουμε την Αθήνα στον αγώνα της να προχωρήσει και να έχει τη θετική ματιά που της αξίζει».

Ο Tim Leffel θα μιλήσει επίσης στο συνέδριο. Ο Tim γράφει εδώ και 20 χρόνια, διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.perceptivetravel.com και αρκετές ακόμα ιστοσελίδες και μπλογκς από το 2003 και έχει γράψει 5 ταξιδιωτικά βιβλία. Δουλειές από τις οποίες, όπως μας λέει, μπορεί να ζει, να συντηρεί την οικογένειά του και να τις βρίσκει συναρπαστικές κάθε μέρα που ξυπνάει. «Έχω επισκεφθεί την Αθήνα πριν από 20 χρόνια, όταν πρωτοταξίδεψα. Τώρα, στο TBEX θα δώσω συμβουλές παραγωγικότητας για μπλόγκερς. Πώς δηλαδή να συγκεντρώνεσαι σ' αυτό που θα προχωρήσει τη δουλειά σου». Στα πλαίσια του TBEX ο Tim θα πραγματοποιήσει και ένα ταξίδι, για το οποίο θα γράψει ελπίζοντας να προσελκύσει ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Το TBEX έχει άλλωστε ετοιμάσει 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων στην πόλη, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν από κοντά τις υπηρεσίες και υποδομές της και να προωθήσουν το τουριστικό της προϊόν. Εκτός όμως από την Αθήνα, θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ fam trips σε περιοχές όπως το Πήλιο/Βόλο, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, τα Μετέωρα, τη Θεσσαλονίκη και τις Κυκλάδες

Ο Kerwin McKenzie εργαζόταν σε αεροπορική εταιρεία και έχει ταξιδέψει σε 109 χώρες. Στο μπλογκ και την ιστοσελίδα του προτείνει λύσεις για ταξιδιώτες και συμβουλές για τη βελτίωση της εικόνας των μπλογκς. «Στη συνάντηση θα μιλήσω για τη δικτύωση και για τη σημασία που έχει να είσαι ο εαυτός σου και να έχεις θετική στάση στα πράγματα. Οι ευκαιρίες που θα σου τύχουν και οι άνθρωποι που θα συναντήσεις, μπορεί να μη σου ξαναπαρουσιαστούν. Έχω συνειδητοποιήσει πλέον ότι οι άλλοι ενδιαφέρονται τόσο να μάθουν για μένα, όσο κι εγώ γι' αυτούς. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς».

«Προσδοκούμε από τους συμμετέχοντες να δικτυωθούν, να μάθουν πολλά και, φυσικά, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την Αθήνα με τους αναγνώστες τους σε όλο τον κόσμο», λέει ο Rick Calvert. «Οι μπλόγκερς θα διαδώσουν εκατομμύρια εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Θα γράφουν, θα ποστάρουν, θα ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που θα μοιράζονται παγκοσμίως. Όποιος ασχολείται λίγο με Twitter, Facebook, Instagram και Youtube, θα είναι πολύ δύσκολο να μην ακούσει κάτι για την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα».

Επειδή καμιά φορά η ματιά ενός τρίτου είναι πιο καθαρή, ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε την Αθήνα με άλλο μάτι, μήπως τη δούμε καλύτερα...

elculture.gr

Info: Η διεθνής διοργάνωση Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014 πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου. Κόστος συμμετοχής: 156€ - 550€ (Αγορά εισιτηρίου)

Ευχαριστούμε την Becki Enright για την παραχώρηση των φωτογραφίων από το blog της

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ