Συγκλονιστικές φωτό - βίντεο από τον φονικό σεισμό 6,3 Ρίχτερ που.. χτύπησε την Κίνα - Στους 400 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων - Συνεχίζονται οι έρευνες!

Θλιβερή κατάληξη φαίνεται πως είχαν τουλάχιστον 381 άνθρωποι, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε την Κυριακή σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας.

http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2013/07/kina-seismos-570-800x544.jpg

Ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 1.800, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων της χώρας.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, πρόκειται να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας αυτής, Νέα Κίνα.

http://lenta-ua.net/uploads/posts/2013-03/1362333025_kitay-zemletryasenie.jpg

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 400 ακόμα διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων.

Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.



Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) και έγινε κυρίως αισθητός σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό, περίπου 1,5 χιλιόμετρο.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε στον ιστότοπό της ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, μια ορεινή περιοχή με λίγους κατοίκους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επικοινωνίες στην περιοχή έχουν πληγεί.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός και στις γειτονικές επαρχίες Γκουιζού και Σετσουάν, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα.





















Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ