Γεράσιμος Γιακουμάτος: Στο 1,10 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στο 1,10 ευρώ εκτιμά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος ότι θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ για τις ειδικές κατηγορίες αναμένεται να κοστίζει περίπου 0,80 ευρώ το λίτρο.

Στο 1,10 ευρώ εκτιμά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος ότι θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ για τις ειδικές κατηγορίες αναμένεται να κοστίζει περίπου 0,80 ευρώ το λίτρο.



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σε ό,τι αφορά την αγορά των καυσίμων ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε ακόμη ότι το 95% των πρατηρίων έχει εγκαταστήσει συστήματα εισροών-εκροών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κατάρτιση υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση του συστήματος σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Παράληλλα, ανέφερε πως οι τιμές του γάλακτος σε όλα τα σούπερ μάρκετ είναι μειωμένες κατά 5-10% από τις 22 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως οι επιχειρήσεις, τόσο οι γαλακτοβιομηχανίες όσο και τα σούπερ μάρκετ, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών.

Σε ό,τι αφορά στην επιτυχία του μέτρου της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος, για μείωση των τιμών, ο υφυπουργός δεν θέλησε να το σχολιάσει, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του νόμου τον Δεκέμβριο όπως άλλωστε προβλέπει η ρύθμιση.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν και εκπρόσωποι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, και έγινε γνωστό ότι από τον Οκτώβριο η αγορά σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ θα αποστέλει στα σπίτια καταναλωτών, εντός Αττικής, που έχουν κάνει ηλεκτρονική παραγγελία, τα προϊόντα με μόνη επιβάρυνση ένα ευρώ.

Επίσης ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας θα διανείμει σε επτά σχολεία Αττικής και Θεσσαλονίκης δωρεάν φρούτα σε 7.000 μαθητές έπειτα από συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο προγράμματος για την εξοικείωση των μαθητών με την υγιεινή ζωή.
Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές υπεραμύνθηκε της υπουργικής απόφασης, σημειώνοντας ότι αναμένει την απόφαση του ΣτΕ που θα εκδικαστεί στις 7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ