Αυτή είναι η ζωγράφος πεθερά της Ζωής Κωνσταντοπούλου (φωτό)

«Σήμερα γάμος γίνεται» τραγουδούσαν στην Αιδηψό επί μία εβδομάδα οι συγγενείς της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του εκλεκτού της καρδιάς της, Απόστολου Μαντή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε το Σάββατο τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του άντρα που κατάφερε να κατακτήσει την καρδιά της.



Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» εντόπισαν την πεθερά της προκειμένου να εξακριβώσουν τις… ομοιότητες ανάμεσα στις δύο κυρίες.

Οπως μάθαμε, η κ. Γεωργία είναι μια δραστήρια γυναίκα, με καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, η οποία ανέλαβε τα ηνία της οικογένειάς της, αφού ο σύζυγός της, καπετάν Βαγγέλης, έλειπε σε ταξίδια και αυτή είχε επωμιστεί και το βάρος του ρόλου του πατέρα. Λίγα χιλιόμετρα πάνω από το λιμάνι των Λουτρών της Αιδηψού βρίσκεται το πατρικό του συζύγου της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ενα απλό, αλλά πολύ όμορφο σπίτι, με μεγάλο κήπο, που στη μέση του δεσπόζει ένας φοίνικας, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι πίνακες που ζωγραφίζει η μητέρα του γαμπρού.



Στην καγκελόπορτα είναι δεμένος ένας φιόγκος με ένα κλαδί ελιάς, που φέρνει τύχη, και γύρω από τα μαύρα κάγκελα της μαρμάρινης σκάλας η πεθερά της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχει τυλίξει περίτεχνα μια λευκή κορδέλα. Τα τρία κυνηγόσκυλα που είναι δεμένα στην αυλή ξεσηκώνουν τη γειτονιά όσο πλησιάζουμε και πίσω από την πόρτα εμφανίζεται μια γλυκύτατη γυναίκα, με καστανά, κοντά μαλλιά. Είναι η κυρία Γεωργία, η μητέρα του γαμπρού, η οποία, όπως λέει το χωριό, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη νύφη της. Φοράει μια μπλε ρόμπα και στο χέρι της κρατάει το τηλέφωνο. Δεν φαίνεται να είναι παραπάνω από 60 ετών και η ματιά της είναι έντονη. «Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω για τα παιδιά», μας λέει ευγενικά όταν της συστηνόμαστε και κλείνει την πόρτα, συνεχίζοντας τις δουλειές της. Ακριβώς δίπλα είναι το σπίτι του κουνιάδου της κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά ούτε αυτός θέλησε να πει κάτι παραπάνω.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε το Πάσχα του 2004. Η 28χρονη τότε Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε επισκεφθεί τη μητέρα της, Λίνα Αλεξίου, που βρισκόταν στο εξοχικό της, στην Αιδηψό, για τις γιορτινές ημέρες. Εκεί βρισκόταν και ο Απόστολος Μαντής, γέννημα-θρέμμα της πόλης.
Στην πρώτη τους συνάντηση η μάχιμη δικηγόρος εντυπωσιάστηκε από την ευθύτητα του χαρακτήρα του μελαχρινού υποπλοίαρχου, ο οποίος κατάφερε να ρίξει άγκυρα στην καρδιά της. «Από την αρχή έδειχναν πόσο πολύ ταιριάζουν. Ακούγοντάς τους να μιλούν, πίστευες ότι γνωρίζονταν αρκετά χρόνια. Πρόκειται για έρωτα με την πρώτη ματιά», λένε οι φίλοι του ζευγαριού.

Η γνωριμία εξελίχθηκε σε έρωτα, ο οποίος πέρασε από αρκετά πελάγη, αφού ο κ. Μαντής έπρεπε να μπαρκάρει, όμως η απόσταση δεν τους λύγισε. Σίγουρος για τα αισθήματά του για τη Ζωή, ο Απόστολος δεν δίστασε πολύ και γρήγορα τη γνώρισε και στους γονείς του. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κέρδισε αμέσως και τις καρδιές των γονιών του καλού της, οι οποίοι λένε τα καλύτερα λόγια για τη νύφη τους.

Who is who

Ο Απόστολος Μαντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιδηψό. Από μικρή ηλικία δέθηκε με τη μητέρα του, η οποία έπαιζε τον ρόλο και του πατέρα, μιας και ο κ. Βαγγέλης Μαντής έλειπε καιρό από το σπίτι, αφού ήταν ναυτικός. Τα χνάρια του πατέρα του ακολούθησε και ο Απόστολος, ο οποίος, τελειώνοντας το Λύκειο, έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Μετά την αποφοίτησή του ξεκίνησε να εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία και αμέσως μπάρκαρε. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγους μήνες θα δώσει εξετάσεις προκειμένου να προαχθεί σε καπετάνιο, ενώ θα φύγει πάλι σε ταξίδι, αφού χρειάζεται να συμπληρώσει ώρες. Ο ίδιος έχει κληρονομήσει από τη μητέρα του την καλλιτεχνική φύση, η οποία συγκίνησε την κ. Κωνσταντοπούλου.

Το ταξίδι της Ζωής με τον Απόστολο

Ολα αυτά τα χρόνια η σχέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον υποπλοίαρχο Απόστολο Μαντή έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μία από τις έτσι κι αλλιώς σπάνιες κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού ήταν αυτή σε εκδήλωση του κόμματος στην Κω, όπου είχε παρευρεθεί η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο γοητευτικός υποπλοίαρχος βρισκόταν στο πλευρό της, αλλά πολύ διακριτικά. Ο φωτογραφικός φακός πρόλαβε να τους απαθανατίσει σε ένα και μοναδικό στιγμιότυπο, όταν η Ζωή και ο Απόστολος κάθησαν δίπλα-δίπλα στις καρέκλες που είχαν στηθεί ειδικά για την εκδήλωση. Μετά από δέκα χρόνια σχέσης το ζευγάρι αποφάσισε να ενωθεί επίσημα με τα δεσμά του γάμου, δίνοντας αιώνιους όρκους πίστης και αγάπης ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Ετσι, πριν από δυο μήνες ο κ. Μαντής ξεμπάρκαρε και μαζί με την κ. Κωνσταντοπούλου ασχολήθηκαν με τις ετοιμασίες του γάμου τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ